Tgrt Haber

Engin-Dilan Polat çiftine bir darbe darbe! Mahkeme kararını verdi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Kasım 2023 23:23 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 23:46

Sosyal medyadaki lüks paylaşımları sonucu yakayı ele veren ve kara para aklama soruşturmasında tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftine darbe üstüne darbe iniyor. Mahkeme, Polat çifti ve yakınlarına ait olan şirketlerin tamamına kayyum atadı.

Son dönemde kamuoyunda yakından takip edilen Dilan Polat-Engin Polat çiftine yönelik soruşturmada kritik bir gelişme daha yaşandı. Mahkeme, kara paranın aklandığı şirketlere kayyum​ atadı.

SAVCILIĞIN TALEBİNE MAHKEMEDEN ONAY

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat​, Engin Polat​ ve yakınlarına ait olan 27 şirkete kayyum atanmasını talep etti. Talebin kabul görmesinin ardından mahkeme, Polat çiftinin 27 şirketine kayyum atanması kararını verdi.

Çiftin Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Sinem Sıla Doğu Güzellik Kozmetik ve Rise And Shine Kozmetik şirketlerine kayyum atandı. Karar, 14 Kasım 2023 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum olarak atadığı isimlerin ise "Mehmet Nihat Arcagök, Bülent Girgin, İcat Sayda, Gülşen Altınay, Münevver Gökgün Akkaya, Elif Düzen Özomay, Halil İbrahim Akyıldız, Ahmet Miraç Akmen" olduğu bildirildi.

TUTUKLULUK İTİRAZINA HAKİMDEN RET

Sulh Ceza Hakimliğine giden Engin ve Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, tutukluluğa itiraz etti. Horoz, Polat çiftinin tahliye olmasını talep etti.

İtirazı değerlendirmeye alan Sulh Ceza Hakimliği, Dilan-Engin Polat çiftinin tutukluluğuna ilişkin yapılan itirazı reddetti. Sulh Ceza Hakimliğinin kararının ardından itirazın değerlendirilmesi için dosya Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirlemişti.

Paraya bloke koyduran ekipler, 4 şüpheliyi gözaltına almış, genişletilen soruşturmada aranan 3 zanlı daha yakalanmıştı. Soruşturma kapsamında Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 14'ü tutuklanmıştı.

İKİNCİ KEZ TUTUKLAMA

Öte yandan Bahçeşehir'de bir güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında; Engin Polat, eşi Dilan Polat ve babası Sezgin Polat hakkında, "silahlı saldırıya azmettirme" suçundan bir kez daha tutuklama kararı verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...