Tgrt Haber

Dilan Polat ve Engin Polat kaçtı mı? Çiftten yazılı açıklama geldi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2023 09:31 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 10:17
Dilan Polat ve Engin Polat kaçtı mı? Çiftten yazılı açıklama geldi

Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaçtıkları iddia ediliyordu. Dün gece Engin Polat'ın hesabından yazılı açıklama geldi.

Dilan Polat​ ve Engin Polat​ çifti son zamanlarda Türkiye​ gündeminin en çok konuşulan isimleri arasında. Lüks yaşamlarıyla gündeme gelen ve sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan Dilan Polat ve eşinin servetinin kaynağına yönelik soruşturma sürüyor. Kara para aklamak ve vergi kaçırmakla suçlanan çiftin tüm mal varlıklarına el konulurken, yurt dışı çıkış yasağı da getirildi.

"OLAĞAN HAYATLARINA DEVAM EDİYORLAR"

Kaçtıkları iddia edilen çift sessizliğini bozarak yazılı açıklama yaptı. Avukatlarının yaptığı ve Engin Polat'ın hesabından paylaşılan yazıda şu ifadelere yer verildi:

Sadece gündem oluşturmak için asılsız ve mesnetsiz iddia da kamuoyunda bazı şahıslar tarafından halen servis edilmekte, müvekkiller maksatlı olarak adeta linç edilmesi amaçlanmaktadır. Müvekkillerin yasal sürecin sonuçlanmasını beklediklerini ve yasal süreç sonuçlanıncaya kadar olağan hayatlarına devam edeceklerini kamuoyunun bilgisine sunarız."

Dilan Polat ve Engin Polat kaçtı mı? Çiftten yazılı açıklama geldi

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Haklarında pek çok iddia bulunan çift hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından açıklamada gelmişti.

Başsavcılık "Cumhuriyet Başsavcılığımıza Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine şüpheliler hakkında 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, 7258 sayılı Kanun’a muhalefet suçlarından soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında Yurt Dışına Çıkış Yasağına ilişkin Adli Kontrol Tedbiri uygulandığı, ayrıca CMK 128. Madde kapsamında şüphelilerin tüm malvarlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verilmiştir. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken işlemler titizlikle sürdürülmektedir" demişti.

Dilan Polat ve Engin Polat kaçtı mı? Çiftten yazılı açıklama geldi

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...