Tgrt Haber

Engin Polat'ın tahliyesine itiraz gelmişti! Mahkemeden karar çıktı

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: tgrthaber.com
06 Eylül 2024 14:30 - Güncelleme : 06 Eylül 2024 17:06

Tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Kürşat Polat ve Ahmet Gün hakkında tahliye kararı verildi. Tahliye kararının ardından Dilan Polat sosyal medya paylaşımlarına başlarken, başsavcılık Engin Polat'ın tahliyesine itiraz etti. Mahkeme, savcılığın itirazını reddetti.

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılanan Dilan Polat​ ile eşi Engin Polat​'ın da aralarında bulunduğu 28 şüphelinin yargılandığı davada tutuklu sanıklar Engin Polat​, Sezgin Polat​, Kürşat Polat ve Ahmet Gün​ hakkında tahliyesine karar vererek duruşmayı 19 Aralık 2024 tarihine erteledi.

MAHKEME İTİRAZI REDDETTİ

Kara para akladıkları iddiasıyla 40'ar yıla kadar hapisleri istenen Engin Polat​ ile Dilan Polat​ çiftinin yargılandığı davada tüm sanıklar tahliye oldu. Mahkemenin ara kararla, Engin Polat​, Sezgin Polat​, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün​ için verdiği tahliye kararının ardından savcılık tahliye kararına itiraz etmişti. Mahkeme savcılığın itirazını reddetti.

Engin Polat'ın tahliyesine itiraz gelmişti! Mahkemeden karar çıktı - 1. Resim

BAŞSAVCILIKTAN TAHLİYE KARARINA İTİRAZ: KAÇMA ŞÜPHESİ VAR 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın tahliye edilmesine itiraz etti. Başsavcılık, sanıklar Engin Polat​, Sezgin Polat​, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün​' ün lehlerine tahliyeyi gerektirecek ölçüde henüz bir değişikliğin bulunmaması, tutuklama kararındaki gerekçelerin halen mevcudiyetini koruyor olması, sanıkların üzerine atılı suçlara dair delillerin mevcudiyeti, sanıklar üzerine atılı suçların vasif ve mahiyeti, sanıkların kaçma şüphesinin bulunmasını gerekçe gösterdi. İtiraz yazısında, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi gerekirken İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından sanıkların tahliyesine karar verilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğu kaydedildi. Bu gerekçelerle tahliye kararının kaldırılmasını isteyen Başsavcılık, sanıklar Engin Polat​, Sezgin Polat​, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün​'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

DİLAN POLAT​ SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI ATTI 

Dilan Polat​, eşinin tahliye haberini alır almaz, sevinç çığlıkları attı. Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Dilan Polat​, kardeşi Sıla Doğu ile birlikte 'Enercii' şarkısını söyledi. 

Engin Polat'ın tahliye kararına başsavcılık itiraz etti - 1. Resim

DİLAN POLAT​ GAZETECİLERE AÇIKLAMA YAPTI 

Dilan Polat​ kararının ardından ailesi ve kardeşi Sıla Doğu ile birlikte Engin Polat​'ın tahliye edileceği Çorlu Karatepe Ceza İnfaz Kurumu'na geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Dilan Polat​, "Türk adaletine çok teşekkür ediyorum. Sonunda tecelli etti. 10 aydır bütün aile birbirinden ayrıydı. Artık kavuştuk. Bugün tamamen kavuşma günü, tamamlandığımız bir gün. Çok mutluyum ailemiz tekrar bir araya geliyor. Sürpriz oldu. Dün biraz endişeliydim. Çok dua ettim" dedi. 

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...