Tgrt Haber

Finale saatler kala Joost Klein Eurovision'dan diskalifiye edildi

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
11 May 2024 16:29 - Güncelleme : 11 May 2024 16:29
Finale saatler kala Joost Klein Eurovision'dan diskalifiye edildi

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nın finaline saatler kala Hollanda’yı temsil eden Joost Klein Eurovision’dan diskalifiye edildi. Yapılan açıklamada, Hollandalı temsilci Klein'ın, bir ekip üyesine yönelik davranışının "yarışma kurallarının ihlali" olarak değerlendirildiği belirtildi.

2024 Eurovision​ Şarkı Yarışması'nda Hollanda​'yı temsil eden Joost Klein, finale saatler kalan yarışmadan men edildi. Kararın gerekçesi olarak; Klein'ın bir ekip üyesine davranışının "yarışma kurallarını ihlal etmesi" gösterildi. 

JOOST KLEIN EUROVISION'DAN DİSKALİFİYE​ EDİLDİ 

Klein'ın final yarışmasından diskalifiye edildiği bildirilen açıklamada, "İsveç polisi, yapım ekibinden bir kadın üyeninperşembe gecesi yarı finaldeki performansı sonrasında yaşanan olayın ardından yaptığı şikayeti araştırdı. Hukuki süreç devam ederken yarışmaya devam etmesi uygun değil. Etkinliğimizde uygunsuz davranışlara karşı sıfır tolerans politikası izliyoruz. Güvenli ve emniyetli bir ortam sağlamaya kararlıyız" ifadeleri kullanıldı. 

Finale saatler kala Joost Klein Eurovision'dan diskalifiye edildi - 1. Resim

BASIN TOPLANTISINDA GERİLİM YAŞANMIŞTI 

Final öncesi düzenlenen basın toplantısında, İsrailli temsilci Eden Golan'a, Polonyalı bir gazeteci, "Etkinliğe katılarak diğer katılımcılar için bir güvenlik riskine neden olduğunu düşünüp düşünmediği" sorusuna İsveçli sunucu Jovan Radomir Golan'a, "Soruya cevap vermek zorunda olmadığını" söylemişti. Diskalifiye edilen Hollandalı temsilci Joost Klein da yüksek sesle "Neden olmasın?" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...