Tgrt Haber

Haluk Levent Hatay depremi sonrası isyan etti: Lütfen yapmayalım dicem ama…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
21 Şubat 2023 08:09 - Güncelleme : 21 Şubat 2023 08:13
Haluk Levent Hatay depremi sonrası isyan etti: Lütfen yapmayalım dicem ama…

Son dakika haberi: Hatay’da meydana 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesaplarından asılsız görüntü ve yardım ihbarları yapıldı. Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent de yapılan asılsız ihbarlara tepki göstererek “Lütfen yapmayalım dicem ama lütfenlik değil vicdani bi durum bu” ifadelerini kullandı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş​ merkezli depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken Hatay​ dün akşam 6.4 ve 5.8 şiddetindeki deprem​ ile sallandı. Birçok ilde hissedilen deprem sonrası bazı binalar yıkılırken ekipler gece boyu saha taraması yaparak arama kurtarma faaliyetlerinde bulundu. Ancak yaşanan ilk depremde olduğu gibi yine yapılan asılsız ihbarlar ekipleri yanlış adreslere yönlendirdi.

ESKİ GÖRÜNTÜLER YENİ DİYE SERVİS EDİLDİ

Deprem bölgesinde yine bir dezanfermasyonla karşı karşıya kalan ekipler yaşananlara tepki gösterdi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, sosyal medyada paylaşılan bazı yardım ihbarlarının gerçek olmadığını vurgularken servis edilen bazı görüntülerin ise eski deprem görüntülerine ait olduğunu belirtti.

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1627758241085116443

FAHRETTİN ALTUN: YASAL İŞLEMLER İVEDİLİKLE BAŞLATILACAK

Fahrettin Altun sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Asılsız ihbar ve gerçek dışı haberlerle her türlü çalışmaya engel olan ve vatandaşlarımızı panikleterek toplumu infale sürükleyen içerikler, ilgili güvenlik birimlerimizce yakından takip edilmektedir. Gerek görülen durumlarda yasal işlemler de ivedilikle başlatılacaktır." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1627764210393354241

HALUK LEVENT DE İSYAN ETTİ

Sosyal medya hesabından iletilen bazı yardım ihbarlarına ulaştıklarını açıklayan AHBAP Derneği Kurucusu Haluk Levent, "Ahbap arama kurtarma şu 4 ayrı adrese gittiler ama ihbarlar asılsız çıktı. Lütfen yapmayalım dicem ama lütfen’lik değil vicdani bi durum bu" sözleriyle istem etti.

https://twitter.com/haluklevent/status/1627777809039982592

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...