Tgrt Haber

Taliban üyesi kocası tarafından burnu kesilen Bibi Aisha, yaşadıklarını Anjelina Jolie’ye anlattı!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
01 Mart 2023 11:26 - Güncelleme : 01 Mart 2023 12:16
Taliban üyesi kocası tarafından burnu kesilen Bibi Aisha, yaşadıklarını Anjelina Jolie’ye anlattı!

2010 yılında Taliban üyesi kocası tarafından burnu ve kulakları kesilen Bibi Aisha, Time dergisine kapak olmuş ve yankı uyandırmıştı. Dünyaca ünlü yıldız ve iyilik elçisi Angelina Jolie, konuk editör olduğu Time dergisinde Afgan Bibi Aisha ile görüntülü bir röportaj gerçekleştirdi. Aisha, Jolie’ye yürek sızlatan hikayesini anlattı.

Dünyaca ünlü ABD’li oyuncu Angelina Jolie​, Time dergisinin 2010'daki kapağına konu olan Afgan Bibi Aisha ile röportaj yaptı. Ünlü oyuncu Afganistan​'daki birçok kadına ışık tutan 30 yaşındaki Bibi Aisha ile görüntülü konuşma gerçekleştirdi. Afganistan’da yaşayan kadın, Taliban​ yönetimi altındaki ülkesinde kocası tarafından korkunç şekilde kulakları ve burnu kesildikten sonra nasıl üstesinden geldiğini anlattı. Aisha 14 yaşında bir çocukken babası tarafından bir Taliban savaşçısıyla evlenmeye zorladığını anlattı.

"KAÇMAK İSTEDİ, CEZALANDIRILDI"

Aisha, küçük bir kızken kendisine şiddet​ uygulayan ve ahırda hayvanlarla birlikte uyumaya zorlayan bir Taliban savaşçısıyla yaşamaya başladı. Kaçmak istediğinde de kocası onu burnunu ve kulaklarını keserek cezalandırdı. Aisha, sadece kocası değil, kocasının ailesi tarafından da işkence gördüğünü anlattı ve "Bana her gün saldırdılar. Hiçbir hakkım yoktu" dedi.

Taliban üyesi kocası tarafından burnu kesilen Bibi Aisha, yaşadıklarını Anjelina Jolie’ye anlattı!

31 KEZ AMELİYAT OLDU

2010 yılında, yüzünün ortasında burun yerine açık bir yarayla Time dergisine kapak olduğunda uluslararası basının da manşetlerinde yer aldı. Angelina Jolie'ye, o günden beri 31 kez ameliyat masasına yattığını anlatan Aisha, hayalinin hemşire olarak insanlara yardım etmek olduğunu söyledi. Aisha, röportajda trajik hikayesini ve başarısız kaçış girişiminin ardından kocası ve diğer Taliban üyeleri tarafından nasıl sakat bırakıldığını anlattı.

Aisha, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Sözde kocam gelip beni dağlara götürdü. Ellerimi ve ayaklarımı bağladı. İlk kulağımı, sonra diğer kulağımı ve sonra da burnumu kesti. Sonra bana, 'Umrumda değilsin. Seni burada ölüme terk etmek istiyorum' dedi." Dağlarda ölüme terk edilmesine rağmen, Aisha hayatta kaldı ve sonunda tedavi için bir Amerikan askeri üssüne götürüldü. Aisha, "Sığınakta dokuz ay geçirdim. Bana ne olduğunu bilmiyordum. Birden Time dergisi geldi ve fotoğrafımı çekti. Benim için kapılar açıldı" dedi.

Taliban üyesi kocası tarafından burnu kesilen Bibi Aisha, yaşadıklarını Anjelina Jolie’ye anlattı!

"AYNI İNSANLAR ÜLKENİN BAŞINDA"

Aisha'nın anlattıkları karşısında Angelina Jolie'nin yorumu şöyle oldu: "Tabii ki öfkeye neden oldu, çünkü insanlar ne yapıldığını gördü. Şimdi, yıllar sonra, sana zarar veren aynı insanların ülkenin başında olduğunu görüyoruz. Ve o zaman öğrendiğimiz ve öfkelendiğimiz her şeyin her gün olduğunu biliyoruz." Bu röportaj, Angelina Jolie'nin Irak ziyaretinin ardından geldi. Ünlü oyuncu, geçen ayın başlarında Instagram sayfasında savaşın harap ettiği ülkeden birkaç fotoğraf yayınlamıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...