Tgrt Haber

Ünlü isimler, İsrail’in hastane saldırısına öfke kustu

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: Haber Merkezi
18 Ekim 2023 15:50 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 11:12
Ünlü isimler, İsrail’in hastane saldırısına öfke kustu

Dün gece İsrail’in Gazze'de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurmasının ardından hastanede en az 500 kişinin öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı. Sanat dünyası da yaşanan olaya tepki gösterdi. Pınar Deniz, Hadise, Sinem Kobal, Fahriye Evcen, Burak Özçivit gibi ünlü isimler sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getirdi.

Dün akşam İsrail, Gazze​'deki El-Ehli Baptist Hastanesini vurdu. En az 500 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda insan ise yaralandı. Yaşanan olaya sanat dünyası da tepki gösterdi. Hadise, Pınar Deniz, Serenay Sarıkaya, Tarkan, Burak Özçivit tepkilerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Sinem Kobal

"Savaşın her türlüsünü kınıyoruz. Hele ki bu yapılanlar, bu zalimlik acilen son bulmalı." 

Hadise

"Bu bir savaş​ değil! Sivilleri öldürmek, hastaneleri burmak bir savaş suçudur!"

Ünlü isimler, İsrail’in hastane saldırısına öfke kustu

Şahan Gökbakar

"Günahsız çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak... Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliamın durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici!"

Pınar Deniz

"Bakamıyorum, kalbim acıyor bakamıyorum. Elden hiçbir şeyin gelmemesi korkunç hissettiriyor. Dünya bu zulme neden susuyor." 

Ünlü isimler, İsrail’in hastane saldırısına öfke kustu

Serenay Sarıkaya

"Bu akıl almaz vahşet nasıl durdurulacak!!! Bu insanlık dışı kıyıma nasıl son verilecek! Yeter!!!"

Ünlü isimler, İsrail’in hastane saldırısına öfke kustu

Burak Özçivit,

"Hastaneyi vurmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu çağda bu nasıl olabilir? Görüntülere yürek dayanmıyor." 

Tarkan

'Dün İsrail’in Gazze’de bombaladığı hastanede masum sivilleri hedef alması, çocukları, kadınları öldürmesi kabul edilemez. Bu sadece bir savaş suçu değil, insanlık suçu ve utancıdır. Bu vahşetin, bu zulmün durdurulması için tüm dünya, tüm insanlık ayağa kalkmalı ve acilen harekete geçmelidir.'

İlker Kaleli

"Hastane bombalamak dünyanın her yerinde kahpelik, her milletinde alçaklıktır. Savunmayla ilgisi yoktur. Hiç bir savaşın, hiç bir davanın, masum ve savunmasız insanların öldürülmesine haklı bir gerekçesi olamaz."

Ünlü isimler, İsrail’in hastane saldırısına öfke kustu

Engin Altan Düzyatan

 "Dil, din, ırk fark etmeksizin masum insanların hayatını kaybetmesi kabul edilemez. Sivillere yapılan saldırı bir an önce durmalı. Barış hep öncelik olmalıdır. Savaşa hayır." 

 

 

Kaynak: Haber Merkezi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...