Tgrt Haber

Wattpad'e erişim engeli geldi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
16 Temmuz 2024 21:29 - Güncelleme : 16 Temmuz 2024 21:30
Wattpad'e erişim engeli geldi

Gençlerin hikaye-şiir yüklediği ve okuduğu Wattpad uygulamasına erişim engeli getirildi. Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla erişimi engellenen sitenin kapatılma gerekçesi ise belirtilmedi. 

Popüler hikaye paylaşım platformu Wattpad, 12 Temmuz 2024 tarihli bir mahkeme kararıyla Türkiye'de erişime kapatıldı. 

Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği karar doğrultusunda, Wattpad.com'a erişim engellendi. Milyonlarca kullanıcısı olan platformun erişime kapatılması sosyal medyada gündem oldu. 

Wattpad'e erişim engeli geldi - 1. Resim

Engellemenin sebebiyle ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Shiftdelete yer alan habere göre, platformda bulunan bazı içeriklerin Türkiye yasalarına aykırı bulunmuş olabileceği düşünülüyor. Wattpad, özellikle genç yazarlar ve okurlar arasında uzun yıllardır büyük bir popülariteye sahip.

Konuyla ilgili BTK‘nın açıklaması şu şekilde:

“wattpad.com, 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla erişime engellenmiştir.“

Daha önce de benzer kesintiler yaşanmış ve platform genellikle 1-2 saat içerisinde normale dönmüştü. 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...