Tgrt Haber

Yavuz Ağıralioğlu’ndan sitem dolu sözler: 3 günde yemediğimiz küfür kalmadı, partinin gardı düştü

16 Mart 2023 11:35 - Güncelleme : 16 Mart 2023 11:44
Yavuz Ağıralioğlu’ndan sitem dolu sözler: 3 günde yemediğimiz küfür kalmadı, partinin gardı düştü

Son dakika haberi: İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu 6’lı Masa’dan çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sonrasında açıklamalarda bulundu. İstifa edeceği iddia edilen ve kulislerde  yüksek sesle konuşan Ağıraliooğlu, yaşanan adaylık krizinde partisinin ve genel başkanının rencide edildiğini ve İYİ Parti’nin siyasi gardının düşürüldüğünü söyledi. 

Türkiye seçim atmosferine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını duyurması ile birlikte adaylar destek arayışı içerisine girdi. Aday bilmecesinin yaşandığı ve İYİ Parti​ lideri Meral Akşener’in masadan ayrılması ve tekrar geri gelmesi ile biten süreçte 6’lı Masa cumhurbaşkanı adayını Kemal Kılıçdaroğlu​ olarak ilan etti. İmzalanan ortak mutabakat metninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçimler kazanılması durumunda cumhurbaşkanının belirlediği tarihlerde cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayabileceği ifade edildi.

AĞIRALİOĞLU: 3 GÜNDE YEMEDİĞİMİZ KÜFÜR KALMADI

Adaylık süreci İYİ Parti’de büyük bir yaraya yol açtı. 6’lı Masa’ya yakın isimler Akşener ve İYİ Parti’ye sert sözlerle yüklenirken 72 saatlik yaşanan krize ilişkin İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu değerlendirmelerde bulundu. Ağıralioğlu yaşanan süreçte “25 yılda yemediğimiz küfürleri 3 günde yedik. Bizden bir özür dileyen oldu mu, Hayır. Yaşananları telafi eden oldu mu, Hayır. Sonra da çıkıp istişareden, müzakereden söz ediyorlar. Bunu kabul etmemiz söz konusu değil” dedi.

“İYİ PARTİ’NİN GARDI DÜŞTÜ”

ODA TV'nin haberine göre Ağıralioğlu bir kez daha ifadelerine sahip çıktı, "İtirazlarım var sadece. O süreçte yaşadıklarımla ilgili hasbihal ettim. Arkadaşlar da bunu haberleştirip istifa edecek dediler. İYİ Parti'nin rencide edildiğini, genel başkanımızın hakarete uğradığını düşünüyorum. Partimizin içinde yaşadığımız durumla ilgili sordular söyledim." dedi. Ağıralioğlu yaşananların İYİ Parti'ye zarar verdiği görüşünü savunurken, "İYİ Parti'nin siyasi gardı düştü. Hiçbir şey olmamış gibi değil benim kalbim." dedi.

Ağıralioğlu son olarak ise şunları söyledi:

Biz masadan kalkmadık. Bunun rencide ettiğini söyledim. Bunu söylemeye hakkımız yok mu! Biz masanın kurucu iradesini temsil ediyoruz.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...