Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den Meral Akşener'e sert tepki: Menderes'in katillerinin diliyle konuşuyorlar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Nisan 2023 14:10 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 15:22

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yargılama imasında bulunduğunu açıklamalarına sert tepki gösterdi. Çelik, "Başbakanımız Menderes'in katillerinin diliyle konuşuyorlar" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener​, geçtğimiz günlerde partisinin beyannamesinin açıklandığı tören Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve yol arkadaşlarını yargılama imasında bulunmuştu. Akşener, Erdoğan'ı ve yol arkadaşları hedef alarak, "14 Mayıs’tan sonra milletimizin sandıktan uğurlayacağı Recep Bey ve arkadaşlarına adil davranacağımıza söz veriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

"MENDERES'İN KATİLLERİNİN DİLİYLE KONUŞUYORLAR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Akşener'in gümdeme bomba gibi düşen bu açıklamalarına sert tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı nefret diliyle hedef alanları kınadıklarını belirtti. "Şehit Başbakanımız Menderes​'in katillerinin diliyle konuşuyorlar" diyen Çelik, "Bu siyasetçiler, Cumhurbaşkanımıza dönük kullandıkları ifadeler ile Yassıada zihniyetine yaslandıklarını açıkça ortaya koyuyorlar" ifadesini kullandı.

Çelik paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

"MİLLETİMİZİN FERASETİ YASSIADA ZİHNİYETİNİ DİRİLTME HAYALLERİ KURANLARA GEÇİT VERMEYECEKTİR"

"Aziz milletimiz, tarihin karanlık yanında saf tutan ve hala Yassıada zihniyetini diriltmeye çalışanların farkındadır. Demokrasimiz, milletimizin karanlık zihniyetlere karşı verdiği güçlü ve sabırlı mücadelesiyle bugünlere gelmiştir. Milletimizin feraseti Yassıada zihniyetini diriltme hayalleri kuranlara geçit vermeyecektir.

"DEMOKRASİ MÜCADELEMİZİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Demokratik kazanımlarımız gelecek nesillere bırakılacak en büyük mirastır. Karanlık odaklarla işbirliği yaparak demokrasimizi sakatlamaya, hukuk devletimizi yaralamaya ve seçilmiş makamları vesayet altına almaya çalışan bu zihniyete karşı demokrasi mücadelemizi vermeye devam edeceğiz"

https://twitter.com/omerrcelik/status/1648284647183335427

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...