Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar'dan Sudan'daki saldırıya ilişkin açıklama: Uçak inceleme altında

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Nisan 2023 15:30 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 16:27
Son dakika! Bakan Akar'dan Sudan'daki saldırıya ilişkin açıklama: Uçak inceleme altında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sudan'da tahliye uçağına saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, bir ekibin saldırıya uğrayan uçağı incelemeye gittiğini söyledi.

Kuzey Afrika ülkesi Sudan’da ki hafta önce başlayan ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor. haftalardır şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ateşkes kararlarına rağmen ülkenin birçok bölgesinde çatışmaların yaşanması üzerine Türkiye​, Sudan​'da bulunan Türk vatandaşların tahliyesi için harekete geçti.  Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Sudan’da bulunan Türk vatandaşları için tahliye​ uçağı görmeye başladı. Birkaç gündür tahliyeler başarılı bir şekilde gerçekleştirilirken bölgeden gelen son dakika haberi yürekleri ağza getirdi.

TAHLİYE UÇAĞINA ATEŞ AÇILDI

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağına hafif silahla ateş açıldığı duyuruldu. Uçağın saldırından sonra emniyetle iniş yaptığı bildirilen açıklamada, "Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır" denildi.

BAKAN AKAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sudan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi sırasında, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçağa ateş açılmasına ilişkin soruyu cevapladı. Akar,  Sudan'da gruplar arasında çıkan çatışmaların ardından ülkedeki Türk vatandaşlarının güvenli şekilde tahliyesi için Dışişleri Bakanlığı ile koordineli şekilde çalışmaların sürdüğünü aktardı.

"HASARI EKİPLERİMİZ İNCELİYOR"

Akar, "Vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik planlama kapsamında Hartum'un kuzeyindeki Wadi Sayidna Havaalanı'na C-130 tipi uçaklarımızdan biri indi. İkinci uçağımızın inişi sırasında hafif silah atışı oldu. Buna rağmen uçağımız emniyetli bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Herhangi bir yaralı veya personel zayiatımız söz konusu değil. Uçakta oluşan hasarı ekibimiz inceliyor. Duruma göre, ekiplerin vereceği rapora göre ilave lojistik destek sağlama yönündeki kararımızı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"TAHLİYE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, "Bizim amacımız kazasız belasız vatandaşlarımızın emniyetli bir şekilde ülkemize tahliyesi. Bu konuda çalışmalarımızı ilgili birimlerle sürdürüyoruz, onlar da oradaki askeri, sivil söz sahibi kişilerle görüşmelerini sürdürüyor. Uçaklarımızın, vatandaşlarımızın emniyetli şekilde tahliyesi için çalışmalarımız devam ediyor. Süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

"BÜYÜK BİR HASAR OLDUĞUNU DEĞERLENDİRMİYORUZ"

Uçaktaki hasarın büyük olup olmadığı yönelik soru üzerine Akar, "İlk bilgilere göre büyük bir hasar olduğunu değerlendirmiyoruz. Buradan göndereceğimiz ekipler tarafından orada onarabileceğimizi değerlendiriyoruz. Kesin durum, gelen raporla açıklığa kavuşacak." dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...