Tgrt Haber

Akşener CHP'nin kalesinden adayını resmen ilan etti! İttifak kapılarını tamamen kapattı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
20 Eylül 2023 16:31 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 16:48
Akşener CHP'nin kalesinden adayını resmen ilan etti! İttifak kapılarını tamamen kapattı

İYİ Parti lideri Akşener, ziyaret ettiği İzmir'de yerel seçimler için adayını resmen açıkladı. Akşener, CHP'nin kalesi olarak görülen İzmir'de, Milletvekili Ümit Özlale'nin aday olacağını duyurarak, "İnşallah belediye başkanı olacağını ilan ediyorum." dedi.

Seçimlerin ardından uzun süre sessizliğini koruyan ve sonunda yaptığı peş peşe sivri çıkışlarla dikkat çeken İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​, yerel seçim​ hazırlıklarını sürdürüyor. Yerel seçimlerde ittifak yapmayacağını söyleyen Akşener, geçtiğimiz günlerde de 81 ilde kendi belediye başkan adaylarını çıkaracaklarını duyurmuştu. Akşener bugünde, CHP'nin kalesi olarak görülen İzmir​'de resmen adaylarını ilan ederek, CHP ile ittifak kapısını tamamen kapatmış oldu.

Bir takım ziyaretler için İzmir'e gelen Akşener, partisinin İzmir İl Başkanlığına geçerek burada çok sayıda partili tarafından karşılandı. Akşener açıklamasında "Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve inşallah belediye başkanı olacağını ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÖZLALE, AKŞENER'LE FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Özlale'nin ise bugün sosyal medya hesabında Akşener ile bir fotoğraf paylaştığı görüldü. İYİ Partili vekil tweet'ine "20 Eylül 2020. Tam 3 yıl önce bugün. İlk günkü amaçla, ilk günkü inançla..." ifadelerini yazdı.

https://twitter.com/UmitOzlale/status/1704366304776315041

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK YAPMAYACAKLAR

Akşener, dün yaptığı açıklamada "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028'de de kendi başımıza gireceğiz" demişti. Öte yandan İYİ Parti'nin GİK toplantısından çıkan karar da ittifak yapılmayacağı yönündeydi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...