Tgrt Haber

CHP'den İYİ Parti'ye seçim gözdağı: Hesabı halka verirler 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Eylül 2023 23:15 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 23:27
CHP'den İYİ Parti'ye seçim gözdağı: Hesabı halka verirler 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in seçimlere ittifaksız gireceklerini açıklaması kararına CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan sert tepki geldi. Başarır Akşener'e, "Biz gidene 'gitme' demeyiz, ille de zorla 'gel bizimle ittifak da yap' demeyiz" dedi. 

CHP​ Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır​, TBMM’de bugün düzenlediği basın toplantısında seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Gazetecilerin sorularını sorularını cevaplayan Başarır, İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener’in 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan seçimlere tek başına girme kararını yorumladı. 

"HESABINI HALKA VERİR"

"Hayırlı olsun. Kesin böyle bir kararı varsa yapacak hiçbir şey yok" diyen Başarır, "Bir parti böyle bir karar veriyorsa, tek başına yürüyecekse yürüyecektir. Biz gidene gitme demeyiz, ille de zorla gel bizimle ittifak da yap demeyiz. Siyasi partiler bu tip kararlar verebilirler. Bunda da özgürlerdir. Ama yarın, 31 Mart’tan sonra 2024. Çok çok farklı bir sonuç çıkabilir. Çok başarısız olabilirler, çok başarılı olabilirler. Bunun da bedelini kendi tabanlarına ve halka verirler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

AKŞENER KAPILARI KAPATTI 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​, dün yaptığı açıklamada "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz" diye konuşmuştu. 

Öte yandan İYİ Parti'nin GİK toplantısından çıkan karar da ittifak yapılmayacağı yönündeydi.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...