Tgrt Haber

Akşener-Kılıçdaroğlu zirvesi sona erdi! Adaylık toplantısı öncesi kritik görüşme: Endişeler konuşuldu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2023 18:34 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 23:02
Akşener-Kılıçdaroğlu zirvesi sona erdi! Adaylık toplantısı öncesi kritik görüşme: Endişeler konuşuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin Kılıçdaroğlu'na aday belirleme sürecinde tam yetki vermesi sonrası bir araya geldi. CHP kulislerinden gelen bilgiye göre, 6'lı masanın 2 Mart'taki adaylık toplantısı ile ilgili ön görüşme yapıldığı öğrenildi. İYİ Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise; Akşener toplantıda, Kılıçdaroğlu'na endişelerini ve beklentilerini aktardı. Toplantı sonrası yapılan ilk açıklama ise İYİ Partili Kürşat Zorlu'dan geldi.

CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​, CHP'nin Kılıçdaroğlu'na aday elirleme sürecinde tam yetki vermesi sonrası bir araya geldi. CHP kulislerinden gelen bilgiye göre, 6'lı masanın 2 Mart'taki adaylık toplantısı ile ilgili ön görüşme yapıldığı öğrenildi. İYİ Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise; Akşener toplantıda, Kılıçdaroğlu'na endişelerini ve beklentilerini aktardı. 

Seçimlere kısa süre saldı. 6’lı Masa’nın 2 Mart’ta yapacağı ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ gündemiyle toplantıda liderler isimler üzerinden değerlendirme yapacak. Kritik toplantı öncesinde CHP ve İYİ Parti cephesinde sürpriz bir adım geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener bugün bir araya geldi. 

KILIÇDAROĞLU’NDA TAM YETKİ 

2 Mart’taki toplantı öncesinde hatırlanacağı üzere CHP lideri Kılıçdaroğlu Grup toplantısı ve Parti Meclisi ile görüşme gerçekleştirdi. Önce Meclis Grubu, sonrasında Parti Meclisi Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na aday belirleme konusunda oybirliği ile tam yetki verdi.

İYİ PARTİ DE TOPLANIYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de kritik toplantı öncesi 27 Şubat Pazartesi günü partisinin TBMM Grubu üyeleri, 1 Mart Çarşamba günü de Genel İdare Kurulu üyeleriyle toplanacak. Benzer bir yetki kararının İYİ Parti'den de gelmesi bekleniyor. Altılı masada daha önce Saadet, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti yetkili kurulları, genel başkanlarına aday belirleme için tam yetki vermişti.

ALTILI MASANIN ADAYI KİM OLACAK?

Kulislerde öne çıkan isim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu'nu "doğru aday" olarak gördüklerini açıklamıştı. İYİ Parti ise sürecin başından itibaren "kazanacak aday" vurgusu yapıyor. Millet İttifakı'nda bir adaylık tartışması yaşanıp yaşanmadığı da bir süredir gündemde.

KARAMOLLAOĞLU İLK KEZ AÇIKLADI: İSİM GÜNDEME GELDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV100 yayınında, bir kriz yaşanmasını beklemediğini söyledi. Karamollaoğlu, görüşmelerde 3 ismin gündeme geldiğini açıkladı. Saadet lideri, bu isimlerin Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

TOPLANTI SONA ERDİ: ENDİŞELER KONUŞULDU  

CHP’liler, koalisyon süreçlerine atıfla “Bu süreçlerde bunlar normal demiştik. Görüşmeyle iki lider çoğu konuyu ele aldı ve büyük oranda uzlaşı sağladı” dedi. Partililer Kılıçdaroğlu’nun kendilerine “Görüşme gayet olumlu geçti” dediğini de aktardı. 

Toplantı sonrası İYİ Parti kaynaklarından yapılan değerlendirmelerde Akşener’in ‘endişelerini ve beklentilerini toplantıda Kılıçdaroğlu’na aktardığını’ söylendi. İYİ Partili isimler de “Ortak adayda değişiklik yok. Uzlaşıyla belirlenecek ve Türkiye’yi karanlıktan çıkaracağız” dedi. 

Partililer toplantıda Kılıçdaroğlu’nun adaylığının gündeme gelip gelmediğine ilişkin bilgi vermedi. 

İYİ PARTİLİ KÜRŞAD ZORLU'DAN 'PAZARLIK' İDDİALARINA CEVAP 

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki toplantı sonrası çıkan 'adaylık pazarlık' iddialarına Twitter hesabından cevap verdi. Zorlu, "Aday konusuna ilişkin asılsız haberler ve ‘pazarlık’ iddiaları asla gerçeği yansıtmamaktadır. Millet İttifakı 2 Mart toplantısına ilan edilen ilkeler çerçevesinde kararlı şekilde hazırlanmaktadır" dedi. 

https://twitter.com/zorlu77/status/1630233449389867009

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
S.berk27 Şubat 2023 19:50

6 lı ganyan koçuya çıkacak

Sonraki Haber Yükleniyor...