Tgrt Haber

Akşener'den sonra Karamollaoğlu da 'kazanacak aday' dedi! Kılıçdaroğlu'na 'mutlaka değerlendirmeli' çıkışı 

25 Şubat 2023 22:45 - Güncelleme : 25 Şubat 2023 22:52
Akşener'den sonra Karamollaoğlu da 'kazanacak aday' dedi! Kılıçdaroğlu'na 'mutlaka değerlendirmeli' çıkışı 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 'kazanacak aday' vurgusundan sonra 6'lı masadan bir ses daha yükseldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığını değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Elbette Cumhurbaşkanı olmayı arzu eder ama bunun karşılığını kendisi mutlaka değerlendirmeli, seçim mutlaka garanti olmalı" diyerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığını belirtti. 

TV100'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu​, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayını ne zaman belirleyeceğini ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun muhtamel adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Saadet lideri, Akşener'den sonra 'kazanacak aday' vurgusu yapan ikinci lider oldu. 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketi sonrası iptal olan 6'lı masanın aday belirleme toplantısı 2 Mart'ta yapılacak. Adaylığa en yakın isim olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ görünse de masada, CHP liderinin adaylığına sıcak bakmayan liderlerin olduğu gözlemlendi. 

"KAZANACAK ADAY İSTERİZ"

Seçimler ve altılı masanın aday çalışmaları hakkında konuşan Karamollaoğlu, 6’lı masa adayını açıklamada gecikmediğini belirtirken, "Bizde yapılacak son toplantıda (13 Şubat) gündeme alınacaktı ama araya deprem girince bunu uygun bulmadık. Biz kazanacak bir arkadaşın aday olmasını isteriz. Anketler mutlaka yapılacaktır, onun için bunlar ortaya çıktıktan sonra bir kişi üzerinde ittifak edileceğine inanıyorum" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda ise "Ana muhalefet partisi lideri elbette Cumhurbaşkanı olmayı arzu eder ama bunun karşılığını kendisi mutlaka değerlendirmeli, seçim mutlaka garanti olmalı" değerlendirmesinde bulundu. 

AKŞENER'İN İMAMOĞLU ISRARI: GARİPSEMİYORUM

İYİ Parti lideri Meral Akşener​'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına endişeli yaklaşması konusunda değerlendirmede bulunan Saadet lideri, "Meral Hanım’ın bazı endişelerini dile getirmesini pek garipsemiyorum. İkinci defa birlikte seçime girecekler, bu oluşum meydana gelirken farklı kesimlerden üye aldılar. Meral Hanım’ın omuzlarında diğer partilerin hepsinden fazla yük var" dedi. 

AKŞENER'DEN 'NOTER DEĞİLİZ' ÇIKIŞI 

6’lı masa deprem gündeminden sonra 'aday' konusundaki iç çekişmelere geri döndü. CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun sarf ettiği, "Bu masa Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için kuruldu" sözleri üzerine İYİ Parti lideri Meral Akşener, böyle bir durumun kendisine söylenmediğimi belirterek, "Bu masa noter görevi görmeyecek" diyerek sert bir dille cevap vermişti. 

 

 

 

 

 

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...