Tgrt Haber

Akşener'e çirkin benzetmeye İYİ Parti'den sert tepki: Kimse bize ayar vermeye kalkmasın!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Mart 2023 18:35 - Güncelleme : 07 Mart 2023 19:35
Akşener'e çirkin benzetmeye İYİ Parti'den sert tepki: Kimse bize ayar vermeye kalkmasın!

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önce 6'lı masadan ayrılıp sonra da geri dönmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Akşener'i 'eşeğe' benzeten CHP'li Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya İYİ Parti'den çok sert tepki geldi. İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, Kantarcı için "Herhalde akıl sağlığı problemi yaşıyor. Kimse bize ayar vermeye kalkmasın" dedi.

Altılı masada yaklaşık bir yıldır devam eden aday belirsizliğinin düğümü, dün Saadet Partisi'nin genel merkezinde gerçekleştirilen toplantının ardından çözüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun aday olarak açıklama yaptığı anlarda İYİ Parti lideri Meral Akşener​'in yüz ifadesi gündem olmuştu. Aday konusunda anlaşmazlık yaşayıp masadan ayrılan ve daha sonrasında tekrar geri dönen Akşener ise gündemi oldukça meşgul etmişti. 

CHP'li Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 6'lı masadan kalktıktan bir süre sonra geri dönen Meral Akşener için yaptığı payaşımda,  "Allah sevdiği kuluna eşeğini kaybettirir sonra da buldururmuş" ifadelerini kullandı.

Paylaşımın kamuoyunda geniş yer bulmasının ardından İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, "Kimse bize ayar vermeye kalkmasın" çıkışı yaparak Kantarcı'yı söz konusu paylaşım için açıklama yapmaya davet etti.

Akşener'e çirkin benzetmeye İYİ Parti'den sert tepki: Kimse bize ayar vermeye kalkmasın!

"HERHALDE AKIL SAĞLIĞI PROBLEMİ YAŞIYOR"

İHA'ya konuşan Gülay, söz konusu paylaşımın uygunsuz ifadeler içerdiğini hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın yapmış olduğu paylaşımda bir benzetme var. Bu benzetmenin sonrasında teşbih olduğunu beyan ediyor. Fakat bunu beyan ederken herhalde akıl sağlığı problemi yaşıyor. Bunu bir talihsiz açıklama olarak değerlendiriyorum. Bülent Kantarcı şunu bilmelidir ki genel başkanlarımız Millet İttifakı içerisinde birlikte hareket eden kişilerdir. Bizler de şehrimizde il başkanları olarak belediye başkanları, belde başkanları bu Millet İttifakı'nda olanlar bir aile ve bütünlük içerisinde olduğumuzu düşünüyorum. Böylesi zor günler geçiren zor günler yaşayan bir zamanda bu tür açıklama yapması hiç hoş bir durum değildir. Burada iyi niyet varsa Bülent Kantarcı'nın çıkıp açıklamasını yada bununla ilgili açıklama yapmasını beklerim.

"ÇOK ÇİRKİN BİR İFADE"

Çok çirkin bir ifade olduğunu düşünüyorum. İnşallah kendisi bununla ilgili bir açıklama yapacaktır diye düşünüyorum. Kendisini açıklama yapmaya devam ediyorum. Üslubunu ve nezaketini korumaya davet ediyorum. Kimse bize ayar vermeye kalkmasın. Ne demek yani çok çirkin bir ifade. Çok uygunsuz bir ifade. Hiçbir siyasetçiye bir belediye başkanına bir Millet İttifakı'na beraber yol yürüyeceğin kol kola gireceğin birlikte seçmenden oy isteyeceğin siyasi partinin genel başkanı Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'nun fotoğrafının altına böyle bir paylaşım yapamazsın. Buna gücün yetmez. Kendisinin karşısında bir gariban yok. Kendisinin karşısında bu ülkeyi yönetmeye talip olan bir genel başkan var. Bizim genel başkanımıza gariban muamelesi yapmaya kalkmasın. Bizler teşkilat olarak genel başkanımın her hâlükârda yanındayız. Öyle olsa bugün bu koltuklarda olmayız. Bu parti cesurlar hareketidir. Genel başkanımızın yanındayız."

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...