Tgrt Haber

Akşener'in çıkışına MHP'den ilk değerlendirme: Adeta bir itiraf 

28 Ağustos 2023 14:20 - Güncelleme : 28 Ağustos 2023 14:31
Akşener'in çıkışına MHP'den ilk değerlendirme: Adeta bir itiraf 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Afyonkarahisar'da CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ve belediye başkanlarına sert sözlerle yüklendi. Kendi kadrolarıyla  yola devam etme kararı aldıklarını söyleyen İYİ Parti lideri, "Gerektiği yerde yine yeter ki Türkiye kazansın diye fedakârlık yapacağız" diye konuştu. Akşener'in eleştirilerine eski partisi MHP'den ilk değerlendirme geldi. İşte detaylar... 

İYİ Parti lideri Meral Akşener Büyük Taarruz’un yıldönümü sebebiyle Afyonkarahisar'da günlerdir merak edilen konuşmasını gerçekleştirdi. İsim vermeden Kılıçdaroğlu​'na yüklenen Akşener, "Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık, en nihayetinde maalesef seçimlerdeki yenilgiye engel olamadık" diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş​'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteremediği için özür dileyen Akşener, "Bütün araştırmalarda bu iki arkadaşımızın rahatlıkla Cumhurbaşkanı seçileceğini gördük. Samimiyetimden şüphe duyulmasın diye adaylığımdan fedakakarlık ettim. Ben asıl sorunun kendi safımızda olduğunu göremedim. Onların yolunu kapatanlara engel olamadım" dedi. 

"YEREL SEÇİME AYRI AYRI GİRELİM" 

Konuşmasında yerel seçimlere de değinen Akşener; "Her birimiz seçime ayrı ayrı girelim. Kendi kadrolarımızla milletimizin karşısına çıkacağız. Hiçbir ilçe ve beldede iş birliği yapmayacağız" dedi. 

MHP'DEN İLK YORUM

Akşener'in konuşmasını değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Akonuşmanın bir 'itiraf' olduğunu söylerken, "HDP ile kurulan ‘Masa Altı İttifakı’nı dile getirdiğimizde bizlere iftira atıyorsunuzdiyen Meral Akşener’in konuşması adeta bir itiraf niteliğinde olmuştur" dedi. 

İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'daki toplantısının Türk siyasetinde önemli bir başlangıca sebep olacağını söyleyen Büyükataman, "Bu toplantının şişirilmiş bir balon olduğu ortaya çıkmış ve İYİ Parti’n ‘26 Ağustos’ta Türk siyasetinde yeni bir yol açacağız’ vaadi fos çıkmıştır. Tük milletine hizmet yolunda İYİ Parti yine yan çizmiş, yeni bir yol diye sunmaya çalıştıkları politik söylem, zilletin ortaklarına karşı el yükseltme gayretinden öteye gidememiştir. Akşener, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin “Yerel İktidarda Komşu Olalım Ülke Hayrına” çağrısına karşılık minderden kaçmayı seçmiştir. Meral Akşener​, Türk milletinin hayrına olan çağrımızda buluşmak yerine Altılı Masa’nın ortaklarına karşı yerel seçim​ pazarlığını kızıştırmayı tercih etmiş, aziz milletimizden bir adım daha uzaklaşmıştır" dedi. 

"ADETA BİR İTİRAF NİTELİĞİNDE OLMUŞTUR"

Büyükataman seçimden önce 'Millet İttifakı'nın HDP ile ittifak halinde olduğunu' söylediklerini hatırlatan Büyükataman sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Seçimlerden önce HDP ve marjinal yapılarla işbirliği içerisinde olduğunu defalarca dile getirdiğimiz Altılı Masa’ya bu konu üzerinden de çalım atmaya kalmıştır. Sanki kendisi o masada bölücü ve marjinal yapıların ortaklığına göz yummamış gibi bu yapılarla bir arada olmayacaklarını söylemiştir. Altılı Masa’nın gizli gündemleri olduğunu ve HDP ile kurulan ‘Masa Altı İttifakı’nı dile getirdiğimizde bizlere ‘iftira atıyorsunuz’ diyen Meral Akşener’in konuşması adeta bir itiraf niteliğinde olmuştur. 

Sonuç alınamayacak işlerin şak şakçılığını yapmayacağını söyleyen Akşener’e sormak gerekir. Seçimlerden önce ‘kazanamayacak aday’ olarak tanımladığınız Kılıçdaroğlu ile sonuç alamayacağınızı bile bile niçin şakşakçılığını yaptınız? Millet iradesini temsil etmeyen Zillet Masası’na kimlerin dayatmasıyla geri oturdunuz? Madem sadece sayısal çoğunluğu elde etmeye yönelen ilkesiz siyasete karşıydınız o halde sırf sayısal çoğunluğu yakalamak için bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile aynı çatı altında buluşmaya nasıl göz yumdunuz?"

"SEÇİMDEN ÖNCE NEDEN SES ÇIKARMADINIZ?"

"Kariyer planları için bölücü HDP ile işbirliği yapan Cumhurbaşkanı adayınız Kılıçdaroğlu’na neden seçimden önce ses çıkarmadınız? PKK ve CHP, "Yerel Yönetimler Özerkliği; vaaderken susan siz değil miydiniz? Terörist Demirtaş’a özgürlük naraları atan Cumhurbaşkanı adayınıza karşı tek kelime edemeyen siz değil miydiniz? Son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyelerinde HDP ile iş birliğine ses çıkarmayıp elleriniz ovuşturan siz değil miydiniz? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu ikircikli ve samimiyetsiz tutumunun hesabını aziz Türk milletine vermelidir."

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...