Tgrt Haber

Akşener'in yerel seçim kararı muhalefeti zor soktu: Cumhur ittifakı büyük üstünlük sağlar

08 Eylül 2023 14:45 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 15:14

İYİ Parti lideri Akşener’in yerel seçim çıkışı Türkiye’nin gündemine oturdu. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, ittifaklara kapıyı kapatan Akşenir’in kendi adaylarını göstermesi halinde Cumhur İttifakının büyükşehirlerde büyük üstünlük sağlayacağını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlerle ilgili konuşması siyaset gündeminin ana gündemi oldu. "İttifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" diyen Meral Akşener, İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını duyurdu.

“CUMHUR BÜYÜK ÜSTÜNLÜK SAĞLAR”

Akşener’in açıklamaları karşısında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da kendi örgütlerine “seçimlere tek başımıza gireceğiz gibi hazırlanın” talimatı verdiği yönünde kulis bilgileri bulunuyor. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, Akşener’in söz konusu çıkışını değerlendirdi. “Akşener’i kestirememeye başladım” diyen Gürses, “Pazarlığa kesinlikle kapıyı kapatmayacak diye düşünüyorum ama her gün bunun hilafında şeyler söylüyor. “Biz kendi adaylarımızı çıkartacağız” ve son derece de kararlı röportajlarında. Akşener kendi adaylarını, CHP kendi adaylarını çıkartırsa Cumhur ittifakı kazanır seçimi. Büyükşehirlerde çok büyük üstünlük sağlar. İntihara giderler. Bunu yapacak mı son ana kadar bilmiyorum.” dedi. 

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, Akşener'in yerel seçim çıkışını değerlendirdi.

“AKŞENER ELEŞTİRİ MALZEMESİ OLDU”

Akşener’in muhalif medyada da eleştiri konusu olduğuna dikkat çeken Gürses, “Sağ partilerde özellikle Genel İdare Kurulu’na giden şeyler genel başkanın istemediği yönde çıkmaz. Genel başkan öyle istiyorsa öyle çıkar. Akşener pazarlık mı yapmak istiyor bilmiyorum ama çok gerçekçi yapıyor. Akşener şu anda muhalif medyada en büyük eleştiri malzemesi.” diye konuştu. 

"AKŞENER'İN POLİTİKASI BİRAZ ATARLI"

HDP’nin Ankara ve İstanbul’da aday göstermesi halinde alacağı yüzde 2-3’lük bir oy diliminin dahi yerel seçim sonuçlarını doğrudan etkileyeceğini kaydeden Gürses, “Akşener’in politikası biraz atarlı.” dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...