Tgrt Haber

Ankara'dan İsveç'teki provokatif eyleme ve ona göz yumanlara sert tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Haziran 2023 18:40 - Güncelleme : 28 Haziran 2023 19:57
Ankara'dan İsveç'teki provokatif eyleme ve ona göz yumanlara sert tepki

İsveç'te Irak asıllı Salwan Momika isimli kendini bilmez, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı. Bu skandal provokatif eyleme ve ona göz yuman İsveç hükümetine Ankara'dan tepki gecikmedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan eylemi lanetledi ve İsveç makamlarının cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini kınadı.

NATO için Türkiye​'ye yalvaran İsveç​, yine skandal bir provokatif eyleme göz yumdu. Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika​ isimli kendini bilmez, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf etti ve ateşe verdi.

Provokasyona izin verilmesine tepki gösteren Stockholm Camisi Derneği Başkanı Mahmut Khalfi, provokasyonun Müslümanları derinden üzdüğünü söyledi. Khalfi, "Müslüman üyelerimiz bizi arayarak çok incindiklerini, endişe duyduklarını ve kutsal değerlerine hakaret nedeniyle kendilerini güvende hissetmediklerini söylüyor" ifadelerini kullandı.

FİDAN: AŞAĞILIK EYLEMİ LANETLİYORUM

Skandal olay sonrası Türkiye'den de tepkiler gecikmedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kurban Bayramı'nın ilk gününde, Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan eylemi lanetledi.

Fidan paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Mübarek Kurban Bayramı'nın ilk gününde, Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum! İslam karşıtı bu eylemlere, ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır"

"KUR'AN-I KERİM'E SAYGISIZLIK İNSANLIK SUÇUDUR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda skandal eyleme ve ona göz yuman İsveç makamlarına sert sözlerle tepki gösterdi. 

Çelik paylaşımında şunları kaydetti:

"İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesinin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış her saygısızlık insanlık suçudur. Bu lanetli eylemlere karşı siyasi ve hukuki her zeminde en güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz"

"KAYBEDECEK OLANLAR BU PROVOKASYONLARI YAPANLAR"

Twitter hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Kur'an-ı Kerim yakma eyleminin gerçekleştirilmesine tepki gösterdi: Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

"İsveç'te bayramın ilk günü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum. Nefret suçlarını ifade özgürlüğü kisvesi altında savunmak, bu suçlara muhatap olanların hakkını çiğnemek ve gerçek anlamda ifade özgürlüğüne de darbe vurmaktır. Kutsal kitabımız bu alçak eylemlerden dolayı değerinden en küçük bir şey kaybetmez. Kaybedecek olanlar bu provokasyonları yapanlar ve bunlara seyirci kalanlardır."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...