Tgrt Haber

Son dakika! Aralarında Sezgin Tanrıkulu da var: 4 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekesi TBMM'de

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 11:39 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 12:50
Son dakika! Aralarında Sezgin Tanrıkulu da var: 4 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekesi TBMM'de

Son dakika haberi: Aralarında TSK'ya yönelik skandal sözler kullanan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun da bulunduğu 4 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke TBMM'ye ulaştı.

Daha önce TSK​'ya 'kimyasal silah' kullandığı suçlamasında bulunan CHP​'li Sezgin Tanrıkulu​, geçtiğimiz ay yine TSK'yı hedef alan skandal ifadelere imza atmıştı. TSK'nın 15 köylüyü helikopterden attığını iddia eden Tanrıkulu'na tepki yağmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK'ya yönelik skandal ifadelerinin ardından Tanrıkulu hakkında Adalet Bakanlığından soruşturma izni istemişti. Bakanlığın soruşturma izni vermesinin ardından başsavcılık Tanrıkulu hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" ve "Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçları yönünden tanzim olunan fezlekeyi Adalet Bakanlığına göndermişti.

Son gelen bilgilere göre; Aralarında TSK'ya yönelik skandal sözler kullanan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun da bulunduğu 4 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke TBMM'ye ulaştı. Tanrıkulu dışında Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak'ın da dokunulmazlık​ dosyaları TBMM'ye iletildi. 

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: MİLLETVEKİLİ MÜSVEDDESİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan​ da CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'yı hedef almasına çok sert sözlerle tepki göstermişti.

Devletin bekası, milletin birliği, vatanın bütünlüğü ve Türk bayrağının temsil ettiği bağımsızlığın kırmızı çizgileri olduğunun altını çizen Erdoğan, "İşte bir tane sözde milletvekili çıkmış ne yapıyor? Benim Mehmetçiğime saldırıyor. O Mehmetçik ki teröristlere karşı kendini fedayıcan ediyor. Ama mensubu olduğu ana muhalefet partisi kalkıp da bu milletvekili müsveddesine en ufak bir söz söylemiyor veya bir müeyyide uygulamıyor. Şu anda bu topluluk Allah'ın izniyle işte bu sözde milletvekillerine gereken dersi gerektiği zamanda en ideal şekilde verecek kalitedir" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...