Tgrt Haber

Atina'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine provokatif cevap: Bağıranlar sert bir gerçeklik sınavına girecek

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Ocak 2023 21:59 - Güncelleme : 15 Ocak 2023 00:56
Atina'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine provokatif cevap: Bağıranlar sert bir gerçeklik sınavına girecek

Yunanistan'ın Ege'de provokasyona sebep veren hamlelerine "Bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yunanistan cephesinden provokatif bir karşılık geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine, "Bir gecede geleceğim diye bağıranlar sert bir gerçeklik sınavına girecek" diyen Atina tarafı, Türkiye'nin uluslararası izolasyona gömüleceğini iddia etti. 

Türkiye​'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan​'a karşı provokatif söylemlerle gündeme gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis​, Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine takıldı. Türkiye'yi "provokasyon çılgınlığı" ile suçlayan Miçotakis haddini aştı.

"GERÇEKLİK SINAVINA GİRECEKLER"

Başkan Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözünü hedef alan Miçotakis "Bir gecede geleceğim diye bağıranlar sert bir gerçeklik sınavına girecek" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE ULUSLARARASI İZOLASYONA GÖMÜLECEK"

Miçotakis sözleriyle Türkiye'yi hedef alırken "Ancak Ankara sesini yükselttikçe, sonunda uluslararası izolasyona daha fazla gömülecektir. Hiç kimse, hiç kimse tarihi yeniden yazamaz ya da coğrafyayı yeniden çizemez" dedi.

"LOZAN ANTLAŞMASI'NA SADIK KALIYORUZ"

Miçotakis, ülkesinin "saldırganlığa" karşı çıktığını, uluslararası hukuka ve Lozan Barış Antlaşması​'na "sadık" kaldığını savundu.

Tehditlere karşı "kapalı" olduklarını belirten Miçotakis, "Ancak onları her zaman verimli temaslara açık tutuyoruz. Başka bir deyişle, biz barış, sorumluluk ve meşruiyet için bir gücüz ve öyle kalacağız" ifadelerini kullandı.

"MANTIKSIZ OLANLA DİYALOG OLMAZ"

Miçotakis, "Diyaloğa her zaman hazır olduklarını, mantıksız olanla diyalog olmayacağını" belirterek, "Bir gece ansızın geleceklerini haykırdıkları sürece, sadece bir gece uyanıp aniden sert gerçekliğe inebileceklerini düşünmelidirler" diye konuştu.

Miçotakis, "ulusal ve Avrupa sınırlarını" korunmaya devam edeceklerini söyledi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...