Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan tahıl koridoru diplomasisi: Blinken ve Kubela ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ağustos 2023 19:15 - Güncelleme : 05 Ağustos 2023 19:58
Bakan Fidan'dan tahıl koridoru diplomasisi: Blinken ve Kubela ile görüştü

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile görüştü. Bakan Fidan, iki mevkidaşıyla tahıl koridoru üzerine konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, ABD​ Dışişleri Bakanı Blinken​ ve Ukrayna​ Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Fidan, iki mevkidaşıyla Karadeniz’in güvenliği, NATO genişlemesi ve tahıl koridoru başta olmak üzere birçok konuyu ele aldı.

Bakan Fidan Blinken ile yaptığı görüşmede; Güney Kafkasya’daki gelişmeler ve bu çerçevede Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin tekrar canlandırılması hususu, Karadeniz’in güvenliği ve NATO genişlemesi konuları ele alındı.

Bakan Fidan'ın Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile yaptığı görüşmede ise Karadeniz Tahıl Girişimine tekrar işlerlik kazandırmak için atılabilecek adımlar ele alındı.

"PUTİN'İ ANLAŞMAYA DÖNDÜREBİLECEK TEK LİDER ERDOĞAN"

Geçtiğimiz günlerde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'na döndürebilecek tek lider olduğunu söylemişti.

Kuleba, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ukrayna, Putin'in Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'na dönmesi için Erdoğan ile koordinasyon halinde. Erdoğan da bu konuda Zelenskiy ile koordinasyon içinde. Bu karşılıklı çıkar. Erdoğan, Putin'in anlaşmaya dönmesini sağlayabilecek tek lider."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...