Tgrt Haber

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hatasını itiraf etti: Benden beklenen değişimi yapacağım

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
30 Ekim 2023 15:40 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 16:09
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hatasını itiraf etti: Benden beklenen değişimi yapacağım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaya sayılı günler kala dikkat çeken bir çıkış yaptı. Mayıs ayında kaybedilen seçimlerle ilgili bazı hataları olduğu itiraf eden Kılıçdaroğlu, "Kamuoyunun benden beklediği değişimi yapacağım" dedi.

14-28 Mayıs seçimlerinden hüsranla ayrılan Cumhuriyet Halk Partisi​'nde yenilginin sorumlusu olarak gösterilen ve istifaya davet edilen CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, 4-5 Kasım'da yapılacak kurultayda bir kez daha genel başkanlığa aday olacağını duyurdu. Adaylık kararını 'gemiyi güvenli bir limana bırakmak' amacıyla aldığını savunan Kılıçdaroğlu, değişim çağrılarına bir kez daha cevap verdi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya'ya konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim​ sonuçları ve kurultaya dair önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, hafta sonu yapılacak olan 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda kendisi açısından bir sorun olmadığını ifade etti.

'DEĞİŞİM' SORUSUNA CEVAP

"Değişim yapacak mısınız?" sorusuna cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu, "Evet, değişim yapacağım. Kurultayın hemen arkasındaki Tüzük Kurultayı'na dikkat edin. Kamuoyunun benden beklediği değişimi yapacağım" diye konuştu.

HATASINI İTİRAF ETTİ

14-28 Mayıs tarihlerindeki seçimlerin sonuçlarını da değerlendiren CHP lideri, "Tabii ki birtakım hatalar oldu ama bu seçimde devlet imkanlarının nasıl kullanıldığı, neler yapıldığı, hangi oyunlara ve hilelere başvurulduğunu konuşmamız gerekir" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurultay sonrasındaki tüzük kurultayına dikkat çekip değişim sinyali verdi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, olağan kurultay​ sonrasındaki tüzük kurultayına dikkat çekip değişim sinyali verdi.

CHP'DE KURULTAY SÜRECİ

4-5 Kasım’da yapılacak 38. CHP Olağan Kurultayı’nda ilk gün genel başkan seçimi, ikinci gün ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi yapılacak.

Büyük kurultayda mevcut Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, CHP'li milletvekilleri ve il kongrelerinde seçilen delegeler yeni genel başkan ve parti yönetimi için oy kullanacak. Toplam 1370 kurultay delegesi bulunan CHP'de, Genel Başkanlık yarışında Ankara, İstanbul ve İzmir delege sayısı bakımından belirleyici olacak.

CHP tüzüğüne göre, Genel Başkan adayı olmak için üye tamsayısının en az yüzde 5’inin yazılı önerisigerekiyor.

Öte yandan CHP'nin yeni tüzük ve parti programı yazımı ise sürüyor. CHP'de 38. Olağan Kurultay'dan iki hafta sonra da tüzük kurultayı yapılması bekleniyor. Anadolu Ajansı’nın aktardığı habere göre, tüzük kurultayında parti tüzüğünün çağdaş hale getirilmesine yönelik değişiklikler ele alınacak. Bu kapsamda, Avrupa'daki sol partilerin tüzükleri mercek altına alındı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...