Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun 'partiyi devredeceğim' sözlerine Özgür Özel'den cevap: Saltanatı 1922'de bırakmıştık 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 20:32 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 21:07
Kılıçdaroğlu'nun 'partiyi devredeceğim' sözlerine Özgür Özel'den cevap: Saltanatı 1922'de bırakmıştık 

Yerel seçimlere kısa bir süre kala kurultay heyecanı yaşayan CHP'de Özgrü Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'partiyi sosyal demokrat birine devredeceğim' sözlerine CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel'den sert tepki geldi.

CHP​'de kurultay​ heyecanı her geçen gün artarak devam ediyor. 4-5 Kasım'da yapılacak olan kurultay öncesi Sözcü'den İpek Özbey'e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​, "Partiyi iyi bir sosyal demokrata devredeceğim" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine genel başkanlık​ koltuğuna gözünü diken Özgür Özel'den cevap geldi. 

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin 'sürçü lisan' olabileceğini söyleyen Özgür Özel, "Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, yönetimin babadan oğula devredilmesini 1 Kasım 1922 gününde terk etmiştir" dedi. 

Partisinin Aydın İl Başkanlığı önünde konuşan Özel, gelecek hafta yapılacak kurultayda delegelerin kullanacağı her bir oyun çok önemli olduğunu vurguladı. 

KILIÇDAROĞLU'A SALTANAT GÖNDERMESİ 

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin partilileri derinden sarstığını söyleyen Özel, "Genel Başkanımız bugün diyor ki 'Cumhuriyet Halk Partisini önümüzdeki süreçte şimdi tanınmayan, sosyal demokrasiyi bilen birine devredeceğiz.' diyor. Ben Sayın Genel Başkanın bu ifadesini bir sürçü lisan olarak biliyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, yönetimin babadan oğula devredilmesini 1 Kasım 1922 gününde terk etmişti" ifadelerini kullandı.

"SAĞ KOLUM OLSA DA PARTİME O KÖTÜLÜĞÜ YAPMAM"

Türkiye'de ve CHP'de mutlaka değişimin olması gerektiğini vurgulayan Özel, şunları söyledi:

"Sokağa kulağını kapatan, seçmene kulağını kapatan, gözün gördüğünü görmezden gelen, partisine en büyük kötülüğü yapar. O yüzden lütfen gencecik evlatlarımızın gözünün içine bakın. Onlara kurultayda 'ne yapayım?' diye sorun lütfen. Aklına, vicdanına güvendiğiniz herkesin gözüne bakın. Şu ana kadar delegelerimizden çok büyük bir destek aldık ancak gelecek cumartesi için görünenin çok daha üzerinde bir umut dalgasını yakalamış durumdayız."

Programa, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, CHP İl Başkanı Hikmet Saatcı ve bazı CHP'li ilçe belediye başkanları da katıldı. 

AKŞENER DE DESTEK VERMİŞTİ 

Haftalar önce partisinin grup toplantısında suç örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya teşekkür eden Akşener, “Kendi kendini tüketen bir cadı kazanına dönüşen AK Parti bünyesinde sıradaki hedef Hakan Fidan mı? Bakcez, görcez” diye konuşmuştu. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...