Tgrt Haber

CHP lideri Özgür Özel'den 'İYİ Parti ile ittifak' mesajı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2023 11:43 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 11:58

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerde ellerindeki belediye sayısını artırmanın önemine dikkat çekip 'Başarırsak psikolojik iktidar bize geçecek' diye konuştu. İYİ Parti ile yapılması gündemde olan ittifaka da değinen Özel, "İş birliği kararı çıkmasını temenni ederim" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Antalya​ kampına katıldı. Manavgat'ta CHP​ TBMM Grubu 28. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Özgür Özel, yerel seçim​ hazırlıkları ve ittifak görüşmelerine ilişkin çarpıcı mesajlar verdi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP'li belediye sayısını artırmaları halinde siyasette psikolojik üstünlüğün kendilerine geçeceğini söyleyen Özgür Özel, ittifak teklifinde bulundukları İYİ Parti​'den çıkacak kararı da anlayışla karşılayacaklarını ifade etti.

CHP lideri Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kurultayı Atatürk’ün söylediği gibi Sivas Kongresi’dir. Bu yüzden bizde Genel Başkan salona talimat vermez, salonlar misyon biçer. Cumhuriyet Halk Partisi'nin nasıl çalışacağını, neler yapacağını, yanlışa yanlış diyerek dimdik durmayı, siyaseti hem sokakta hem mecliste güçlü şekilde nasıl yapacağımızı konuşacağız.

"PSİKOLOJİK İKTİDAR BİZE GEÇER"

CHP'nin belediye sayısını artıracağımıza inanıyoruz. 5 yıl önceki belediyelerimizi aynen korursak, üstüne yeni belediyeler alırsak, oyumuzu artırırsak, moralimizi yükseltirsek Türkiye’de psikolojik iktidar bir kez daha bize geçecek. Milletimiz 31 Mart'ta CHP'li belediyeleri ödüllendirecek. Bu partiyi iktidar yapmayı eninde sonunda başaracağız.

AKŞENER AÇIKLAMASI

Akşener'e bir ziyaret gerçekleştirdik. Birlikte kazanmanın muhalefeti güçlendireceğini söyledik. Pazartesi günkü GİK toplantısına işaret ettiler. Çıkacak her karara saygılıyız. İş birliği kararı çıkmasını temenni ederim ancak aksi durumu da anlayışla karşılayacağımızı belirtmek isterim.

YÜKSEK KİRA FİYATLARI

Pasaportumuzun para karşılığı birilerine peşkeş çekilmesinden duyduğumuz rahatsızlığı daha önce ifade ettik. Bu çılgınlık Antalya'da, Muğla'da kira fiyatlarını yukarı çekiyor. Kiraların yüksek olduğu yere tayin edilen memurlara devlet destek vermelidir."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...