Tgrt Haber

CHP'de Kılıçdaroğlu ısrarı: Bizim kararımız net, başka bir düşüncemiz de yok! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Habertürk
25 Ocak 2023 18:14 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 18:27
CHP'de Kılıçdaroğlu ısrarı: Bizim kararımız net, başka bir düşüncemiz de yok! 

Seçim tarihinin açıklanmasının ardından adaylarını 2 gün içinde açıklayacaklarının söyleyen 6'lı masa, seçim tarihinin 14 Mayıs olarak kararlaştırılmasında rağmen henüz bir aday açıklamadı. CHP'li vekiller ve parti üyeleri adaylık konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde uzlaşma sağlarken, 6'lı masada ise konu henüz görüşülmedi. CHP liderinin Danışmanı Erdoğan Toprak ise bugün yapmış olduğu açıklamada Kılıçdaroğlu ısrarını yineledi. 

6'lı masada son toplantı öncesi adaylık konusu henüz çözüme kavuşmuş değil. Seçim tarihinin açıklanmasına rağmen henüz bir aday ismi açıklayamayan 6'lı masada aday belirleme süreci bu virajda başlarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, "Kararımız net, bizim adayımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bunun dışında da bir kararımız yoktur" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 14 Mayıs'ı işaret etti. Seçim tarihinin açıklanmasına rağmen adaylık​ karmaşasının son bulmadığı 6'lı masanın adayının hala belli olamaması eleştirileri beraberinde getirdi

ADAY SEÇME SÜRECİ BAŞLIYOR 

26 Ocak (yarın) tarihinde bir ayaraya gelmesi beklenen 6' lı masada adayın kim olacağı konuşulacak. Partililerden alınan bilgiye göre, masanın adayı Şubat ayının ortalarında belli olacak.

NET KONUŞTU: ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU 

Katıldığı bir canlı yayında konuşan CHP liderinin Danışmanı Erdoğan Toprak "Kılıçdaroğlu’nun bir başka ismi önereceği doğru mu?" sorusuna, "Kesinlikle yanlış. Kararımız net, bizim adayımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bunun dışında da bir kararımız yoktur. Tabii adayın kim olacağına karar verecek olan da Altılı Masa’daki liderlerdir" açıklamasında bulundu. 

MERAL AKŞENER'İN İMAMOĞLU ISRARI 

Son günlerde adaylık konusunda sessizliğe bürünen İYİ Parti lideri Meral Akşener, daha önce vermiş olduğu demeçlerde, "Kazanacak aday" vurgusu yaparak Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ket vurmuştu. 

Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 aylık hapis cezasından sonra Saraçhane'ye giderek kavganın fitilini ateşleyen İYİ Parti lideri, CHP'den "İç işlerimize karışmasın" tepkisiyle karşılaşmıştı. 

Ekrem İmamoğlu'nun masaya aday olarak getirilmesi ihtimalinde "hayır" demeyeceklerini her fırsatta tekrarlayan Akşener'in masadaki Kılıçdaroğlu seçeneğine nasıl bir reaksiyon vereceği ise merak konusu oldu. 

 

Kaynak: Habertürk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...