Tgrt Haber

CHP'de Kılıçdaroğlu'na karşı bir grup daha kuruluyor! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Yeni Şafak
02 Eylül 2023 13:40 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 16:20
CHP'de Kılıçdaroğlu'na karşı bir grup daha kuruluyor! 

Seçimlerin ardından ana muhalefette başlayan 'değişim' çağrıları ilçe kongrelerinde de devam ediyor. CHP'de Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' grubuna bir alternatif daha ortaya çıktı. Oğuz Kaan Salıcı ve İlhan Cihaner'in liderlik yaptığı ekibin parti içindeki dengeleri değiştireceği düşünülüyor. Kılıçdaroğlu'nun Salıcı'nın parti içerisindeki gücünden çekindiği söyleniyor. 

Mayıs ayında yapılan seçimlerden mağlubiyetle ayrılan CHP​'de 'değişim' furyası kaldığı yerden devam ediyor. İstanbul ve Ankara'da yapılan kongrelerde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu​'nun başını çektiği grup ile Kılıçdaroğlu​ yanlıları arasında kıyasıya rekabet devam ederken 'değişime' bir grup daha dahil oldu. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, 10 Aralık ekibi içinde yer alan, PM üyeleri Oğuz Kaan Salıcı ve İlhan Cihaner'in, sonbaharda yapılması planlanan büyük kurultayda anahtar listeyi delmek için çalışacağı öne sürüldü. 

DOĞU GRUU SALICI'YI DESTELİYOR 

CHP Diyarbakır Bağlar ilçe kongresinin genel merkez tarafından iptal edilmesi üzerine açlık grevi yapan Bağlar ilçe başkanı Recep Yavuz'a destek olmak için şehre ayak basan Cihaner tek başına hareket etmiyor. CHP'nin seçimden önce oluşturduğu 'Doğu Masası'nın kurucusu olan eski genel başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın Cihaner'e destek verdiği iddia edildi. 

DEĞİŞİM TÜZÜK VE PROGRAMLA SABİT KALMAYACAK 

Mayıs ayındaki seçimlerden ağır bir yenilgi alarak ayrılan CHP'de, yönetim ile 'değişim' grubu arasında çıkan gerilim partide büyümeye devam ederken Oğuz Kaan Salıcı, CHP içinde değişimden yana tavır alan isimlerden biri konumunda oldu. CHP'deki değişimin, salt tüzük ve program değişimi ile sınırlı kalmayacağı iddia ediliyor

KILIÇDAROĞLU'NUN O SÖZLERİ SALICI'YA! 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç gün önce sarf ettiği, "Üzerimizde seçim sonrası ağır bir baskı oluştu. Partiyi dağıtacak kadar sert bir baskı. Bu hâlâ sürüyor" sözlerinin muhattabının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel değil Salıcı’nın olduğu vurgulandı. 

2020 yılında gerçekleştirilen kurultayda, İlhan Cihaner, Selin Sayek Böke ile birlikte ortak liste hazırlamış ancak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Böke dahil pek çok muhalifi de kendi listesine dahil ederek, muhaliflerin Parti Meclisi’nde güç kazanmasına izin vermemişti.  

Selin Sayek Böke, Orhan Sarıbal, Gamze Akkuş İlgezdi ve Emine Gülizar Emecen gibi muhalifler CHP Parti Meclisi’ne girmiş ve daha sonrasında Kılıçdaroğlu tarafından önemli görevlere getirilmişti.

 

Kaynak: Yeni Şafak

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...