Tgrt Haber

CHP'de 'Mansur Yavaş' krizi! "İmamoğlu haber gönderdi" iddiası

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TV100
20 Haziran 2023 12:26 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 12:43
CHP'de 'Mansur Yavaş' krizi! "İmamoğlu haber gönderdi" iddiası

CHP'deki değişim rüzgarları ve adaylık tartışmalarının Ankara Belediye Başkanı Yavaş'ı rahatsız ettiği iddia edildi. Parti kulislerinde ise İmamoğlu'nun Yavaş'a gönderdiği öne sürülen mesaj büyük ses getirdi!

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta düzenlenen iki turlu seçimden ağır yenilgiyle çıkan CHP​'de sular durulmak bilmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun "değişim" parolasıyla genel başkanlığa adaylık sinyali vermesi sonrası, parti içinde büyük tartışmaların fitili ateşlendi.

ADAY ENFLASYONU

İmamoğlu'nun ardından  CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Gürsel Tekin'in de istifa baskısı altındaki Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine başkanlık koltuğuna aday olması sonrası partinin geleceğine ilişkin büyük bir belirsizlik ortaya çıktı.

Hal böyleykem seçim dönemindeki çıkışlarıyla hatırlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş​'ın oldukçe sessiz kalması dikkat çekti. CHP kulislerinde dolaşan iddialara göre Yavaş'ın bu sessizliğinin ardında yaşananlardan rahasızlk duyması yatıyor. Diğer yandan, İmamoğlu'nun Yavaş'a gönderdiği iddia edilen bir mesajda parti içinde konuşulan bir başka konu

"SEN YERİNDE DUR!.."

Dikkat çeken kulis bilgisini TV100 canlı yayınında paylaşan gazeteci Deniz Gürel, "CHP'deki mevcut kaotik durumdan sayın Yavaş'ın rahatsızlığı olduğunu söylemek isterim" derken "Bütün olan bitene müdahil olmamak istiyor. Yavaş-İmamoğlu arasında arka kapı diplomasisini yürütmek isteyen isimler var" ifadelerini kullandı.

Gürel'in iddiasına göre İmamoğlu, Yavaş'a konuyla ilgili bir haber yolladı ve "Bu süreçten etkilenme, sen yerinde dur, CHP'deki olası bir değişimden sonra tekrar yerel seçimle ilgili bir rüzgar yakalayacağız" şeklinde bir mesaj verdi.

"ADAY OLMAYABİLİR"

"CHP ve İYİ Parti seçim iş birliği yapmazsa Mansur Yavaş tekrar CHP'nin adayı olarak seçime girer mi?" sorusuna ise Gürel şu cevabı verdi: "Aynı risk İstanbul'da da geçerli. Ankara ve İstanbul adına o kadar oksitli alanlar var ki; bir tarafta HDP aday çıkarırsa İstanbul'da kazanma şansı düşüyor, öbür tarafta İYİ Parti ve CHP ittifak yapmazsa Yavaş'ın Ankara'da aday olmayacağını düşünüyorum. CHP'de bu kaotik süreç sağlıklı bir şekilde yönetilemezse ve yerel seçimlerde Yavaş'a uygun bir ittifak modeli olmazsa ben Mansur Yavaş'ın Ankara'da aday olmayacağını düşünüyorum."

Kaynak: TV100
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...