Tgrt Haber

CHP'de Tunç Soyer'e çizik! Aday olamayabilir 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
03 Eylül 2023 10:00 - Güncelleme : 03 Eylül 2023 10:11
CHP'de Tunç Soyer'e çizik! Aday olamayabilir 

CHP'de bir yandan 'değişim' sürecine girerken bir yandan da belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. İmamoğlu ve Yavaş'ın 31 Mart seçimlerinde genel merkezin izin vermesi durumunda 'belediye başkanı adayı' olacaklarını açıkladı. Adaylık açıklama kervanına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de seçimlerde tekrardan aday olacağını duyurdu. Soyer'in bu açıklaması diğer başkanların aksine 'erken' bulundu. 

Mayıs ayındaki Cumhurbaşanlığı seçimlerinden yenilgiyle ayrılan CHP​'de 'değişim' furyası devam ederken gözler 7 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlere çevrildi. 

Her fırsatta 'değişim' vurgusunu yineleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dümeni İstanbul​'a kırdı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak istediğini belirtti. "İstanbul'u alan Türkiye'yi alır" diyen İmamoğlu'na Mansur Yavaş da katıldı. Ankara​ Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da Ankara'dan adaylığını açıkladı. 

Belediye başkanlarından gelen ardı ardına açıklamalara son olarak İzmir​ Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, adaylığını açıklayanlar kervanına katıldı. Soyer'in bu çıkışı diğer başkanların aksine 'erken' bulundu. 

SOYER İSTENMEYEN ADAY

Katıldığı bir canlı yayında CHP içindeki son durumu anlatan gazeteci Bahar Feyzan, Soyer'in bu çıkışının CHP içerisinde rahatsızlığa neden olduğu iddia etti. Feyzan, Genel Merkez'in İzmir adayının Tunç Soyer olmayacağını öne sürdü. 

Anlattıklarının 'kulis' bilgisi olduğunu söyleyen Feyzan şunları söyledi :

"İstanbul ve Ankara tüm süreçten ayrı tutuluyor CHP’de o yüzden CHP’nin ağırlığı var önemli. En uygun açıklama Ekrem Bey'in açıklaması ama Mansur Bey'e de kimse kırgın değil. Fakat Tunç Soyer’in açıklaması çok erken bulunmuş. İzmir’in Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer olmayabilir."

SOYER NE DEMİŞTİ? 

İmamoğlu ve Yavaş'ın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de büyükşehire yeniden aday olduğunu duyurmuştu. Vadettiği projelerin yüzde 20'sini tamamlayamadığını itiraf eden Soyer, "Bir dönem daha nasip olursa, bütün bunları tamamlamak isterim" dedi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yavuz kayıhan 3 Eylül 2023 12:52

Şu anda musluktan çamurlu su akıyor 1aydan fazla oldu türkiyede en pahalı suyu İzmir kullanıyo. Sebebi çamurlu olması Tunç soyerin umurunda değil seçimdede bizim umurumuzda olmayacak kendisi..

Sonraki Haber Yükleniyor...