Tgrt Haber

Danışman krizi sonrası CHP'den bir açıklama daha! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
03 Eylül 2023 09:05 - Güncelleme : 03 Eylül 2023 09:16
Danışman krizi sonrası CHP'den bir açıklama daha! 

Genel seçimlerden sonra 'değişim' sancısının patlak verdiği CHP'de bu sefer de 'danışman' krizi yaşandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'yi 'darbeci' olmakla suçlayan Mahpeyker Yaman isimli kişiyi 'genel başkan danışmanı' olarak atadığı iddia edildi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak iddialar hakkında açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Genel seçimlerden mağlubiyetle ayrılan CHP'de krizlerin ardı arkası kesilmiyor. 26 Mayıs 2023 tarihinde CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 'Kadın ve Aile Politikaları'ndan sorumlu danışman olarak Perinaz Mahpeyker Yaman'ın getirildiği iddia edildi. 

CHP liderinin yeni danışmanı olduğu iddia edilen Yaman'ın, geçmiş dönemde CHP'yi "darbeci" olmakla suçladığı paylaşımlası sosyal medyada gündem oldu. 

Çıkan iddialar sonrası CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'tan açıklama geldi. Öztrak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun tüm danışmanlarının 4 Haziran’da görevlerine son verildiğini hatırlattı. 

Öztrak, sosyal medya hesabından şunları söyledi: 

“4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir. O tarihten sonra, MYK üyesi arkadaşlarımız tarafından da ifade edildiği gibi, medyada tartışılan ismin danışmanlığa atanması söz konusu değildir.”

NE OLMUŞTU?

Daha önce AK Parti'den Batman Belediye Başkanı aday adayı ve milletvekili aday adayı olan Perinaz Mahpeyker’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olduğu iddia edildi. Mahpeyker’in daha önce paylaştığı tweet’lerde ise Kemalizm, laiklik ve Kemal Kılıçdaroğlu’na karşıt paylaşımları ortaya çıktı. Bu paylaşımlar ise sosyal medyada tepki çekti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem dün katıldığı bir canlı yayında, "Böyle bir ismin ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel Merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok" ifadelerini kullandı.  

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...