Tgrt Haber

CHP’de danışman kriz! Haberlere yalanlama geldi: 3 isim dışında danışman atanmadı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Temmuz 2023 11:37 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 14:32
CHP’de danışman kriz! Haberlere yalanlama geldi: 3 isim dışında danışman atanmadı

CHP Genel Merkezi, Gökşen Anıl Ulukuş'un Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığı haberlerini yalanladı. Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 4 Haziran'dan sonra Engin Özkoç, Hacer Foggo ve Özgür Yici dışında danışman ataması yapılmadığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferle ayrıldığı kritik seçimlerin ardından CHP​'de başlayan 'değişim' çağrıları devam ederken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu MYK'da büyük bir değişiklik yapmış, danışmanlarının büyük bölümünün görevine son vermişti. 

Geçtğimiz günlerde bazı yayın organları tarafından Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı olarak Gökşen Anıl Ulukuş atandığı haberleri servis edildi. Eski Zafer Partili Ulukuş’un Kılıçdaroğlu tarafından danışman olarak atandığına dair haberler, CHP tarafından yalanlandı.

"GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

CHP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘danışman atamaları’ yönündeki tartışmalar gerçeği yansıtmamaktadır. 4 Haziran 2023 öncesi atanan tüm danışmanların görevi sona ermiş olup, ilgili tarihten sonra Engin Özkoç, Hacer Foggo ve Özgür Yici dışında danışman atanmamıştır”

ULUKUŞ: BU TAVIR CHP'YE YAKIŞMIYOR

Atama haberini kendi sosyal medya hesabından da duyuran Ulukuş, bu notun ardından yeni bir açıklama yaptı.

Ulukuş şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Genel Başkan’a danışmanları görevden alması sonrası en az 4 kere “Ben hâlâ danışman mıyım?” diye sordum. Her seferinde “burada 90 tane danışman vardı, bu karar onlar için. Sen devam et.” cevabını aldım. Kaldı ki ilk açıklamayı yaptığım gün yine konuştuk. Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var! “Gerçeği yansıtmıyor” şeklinde itibar zedeleyici bir tavır CHP’ye yakışmıyor"

https://twitter.com/goksenulukus/status/1677220904487583744

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...