Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'den ilk kare

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2023 13:41 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 13:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'den ilk kare

Özgür Özel, CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Anıtkabir'de yapılan törende tokalaştı.

Türkiye Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk​'ün 85'inci ölüm yıldönümünde devletin zirvesi Anıtkabir​'deydi... Sabahın erken saatlerinde başlayan törenle birlikte devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüyüşünü gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ başkanlığındaki kortejde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ve diğer devlet erkanı yer aldı.

TÖRENDE BİR İLK

Törende bir ilk de yaşandı. 4-5 Kasım'da yapılan kurultayda yapılan seçimde Kemal Kılıçdaroğlu​'nu karşı zafer kazanarak CHP'nin yeni genel başkanı olan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk kez tokalaştı.  Erdoğan'ın, alana geldikten hemen sonra protokoldeki isimleri selamlarken Özel ile tokalaşması objektiflere takıldı.

"SADECE EL SIKIŞTIK"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tören öncesinde konuşup konuşmadığının sorulması üzerine; “Merhabalaştık. Sadece el sıkıştık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'den ilk kare

ERDOĞAN KURULTAY'DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ

Öte yandan Özgür Özel'in kurultaydaki Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam gönderdiği konuşmasını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin yeni liderine tepki göstermişti. 

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Özgür Özel kurultaydaki konuşmasının hemen başında tutuklu Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam göndermişti.

Özel, "Memleketimin dört bir yanında altı oklu bayrağı sallayanlara, Soma’da, Zonguldak’ta, Bartın’da yerin yüzlerce metre altında çalışanlara, İzmir’de Agrobay’da direnen kadınlara, Silivri’de Bakırköy’de hepimizin yerine yatan Can Atalay’a, Tolga Şardan’a, Osman Kavala’ya, Selçuk Mızraklı’ya, Selahattin Demirtaş’a selam olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...