Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da: Kritik ziyarette ana gündem Gazze

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Aralık 2023 17:57 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 18:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da: Kritik ziyarette ana gündem Gazze

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının son bulması için yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Katar'a gitti. Erdoğan ve beraberindeki heyet, Katar'da resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ın Katar ziyaretinde de ilk gündem maddesi Gazze olacak.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırıları her geçen gün daha da şiddetlenerek devam ediyor. İsrail'in saldırılarının son bulması için bölgede kalıcı ateşkes için de çağrılar sürüyor. Bu süreçte Türkiye​, Gazze'ye insani yardımını bir an olsun kesmedi.

Bölgeye yardımlar ulaştırılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan​ da 7 Ekim'den bu yana bölgede barışı sağlamak, sivillerin can kaybını azaltmak için yüz yüze ve telefonla görüşmeler yaparak lider diplomasisini sürdürüyor.

KATAR​'A GİTTİ

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni haftadaki durağı belli oldu. Erdoğan'ın ilk durağı bugün Katar oldu. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle iki ülke arasında 4-5 Aralık'ta düzenlenecek toplantıya katılacak olan Erdoğan, "TRK" uçağı ile saat 13.00'te Katar'a hareket etti.

ZİYARETTE ANA GÜNDEM GAZZE

Erdoğan'nın Katar'da gerçekleştireceği kritik ziyarette ana gündem maddesi Gazze'de kalıcı ateşkes zemininin oluşması için de atılması gereken adımlar ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da: Kritik ziyarette ana gündem Gazze

Öte yandan Türkiye-Katar ilişkilerinin tüm yönleriyle gözden geçirileceği Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'nda, iki ülke arasındaki iş birliğinin muhtelif alanlarda daha da derinleştirilmesi imkanları görüşülecek.

Ortak anlaşmaların imzalanmasının ardından Erdoğan, Al Sani tarafından onuruna verilecek resmi yemeğe katılacak. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed Al-Attiyah tarafından karşılandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...