Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye F-16 sitemi: İsveç'e bağlamaları doğru değil

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Eylül 2023 14:27 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 14:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye F-16 sitemi: İsveç'e bağlamaları doğru değil

Son dakika haberi: G20 Liderler Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile ayaküstü görüştüğünü söyledi. Biden ile F-16 konusu konuştuklarını belirten Erdoğan, ABD'nin F-16 konusunu İsveç'e bağlamasının doğru olmadığını aktardı.

G20​ Liderler Zirvesi sona erdi. Cumhurbaşkan Erdoğan zirvenin ardından basın toplantısı düzenledi. Rusya-Ukrayna savaşından mülteci​ sorununa kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kur'an-ı Kerim​'e yönelik saldırılar ve Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan gerginlikle ilgili önemli mesajlar verdi.

ABD Başkanı Joe Biden ile ayaküstü görüştüğünü de söyleyen Erdoğan, ABD'nin F-16 konusunu İsveç'e bağlamasının doğru olmadığını aktardı.

"BİDEN İSVEÇ DE İSVEÇ DİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Ayaküstü de olsa Sayın Biden ile F-16 konusunu görüştük. Ama maalesef dostlar İsveç de İsveç diyor. Bu şekilde yaklaşım bizi üzmektedir. Benim bu konuda bir yanıtım var. Siz Kongre diyorsunuz benim de TBMM'm var. TBMM onaylamadıkça İsveç NATO'ya katılamaz. Ben Meclis'ime bağlıyım. F-16 konusunu İsveç'e bağlamaları doğru değil. 

Son Körfez seyahatimde 50 milyar dolarlık 13 anlaşmayı imzalamıştık. Şu anda ilişkilerimiz güçlü bir durumdadır.  Demzedelerin normal hayatlarına dönmeleri için çalışıyoruz. Dikey mimari ile değil, yatay mimari ile bu konutları yapacağız.

'Tek kuşak, tel yol' Çin bir projesiydi. Temenni ediyorum ki tüm bunlar için kararlı olmamız lazım. Sayon Modi'nin bu konuda çabaları var. Rusya-Ukrayna savaşını nasıl durdururuz diye çabalıyoruz.

"AB ÜLKELERİ BİZİ 50 YIL BOYUNCA OYALAMIŞTIR"

Avrupa Birliği (AB) meselesini tabi ki görüştük. Charles Michel'in bu konuda tek başına karar verme yetkisi yok. AB ülkeleri bizi bu konuda 50 yıl oyalamıştır. Hala da oylamaya devam ediyor. Sonuç olarak Türkiye olarak biz yolumuza devam ederiz."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...