Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kurmaylarına deprem bölgesi için talimat: Vatandaşımız rahat edene kadar bize rahat yok

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sabah
19 Şubat 2023 07:19 - Güncelleme : 19 Şubat 2023 12:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kurmaylarına deprem bölgesi için talimat: Vatandaşımız rahat edene kadar bize rahat yok

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş merkezli 10 ilde ağır yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardınadn kurmaylarına atılacak adımlar hakkında bilgi verdi. İlk hedefin konteyner kentleri tamamlamak ardından kalıcı konutları oluşturmak olduğunu söyleyen Erdoğan “Vatandaşı rahat ettirene kadar bize rahat yok” dedi. Erdoğan ayrıca muhalefetin seçimle ilgili tartışma başlatmasını da eleştirdi ve "Seçimlerle ilgili konuşmanın sırası ve yeri değil. Tek gündemimiz deprem" ifadelerini kullandığı öğrendi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem​ bölgesinde depremzedelerin yaralarını bir nebze de olsa sarmak için yurdun dört bir yanından yardım toplandı. Türkiye​ tek yürek olarak depremzede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu. Kimisi yaptığı yiyeceği kimisi ise kıyafetleri kolileyerek tıra doldurdu ve deprem bölgesine gönderdi. Yardımların sürdüğü bölgede bir an önce tekrar yaşam alanı oluşturmaya çalışırken ilk olarak konteyner kentler daha sonra ise konutların yapılması için harekete geçildi.

ÖNCE KONTEYNER KENT SONRA KALICI KONUT

Cumhurbaşkanı Erdoğanönceki gün katıldığı AK Parti MYK toplantısında 10 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından yapılan çalışmaları masaya yatırdı. Deprem bölgesinde yaraları sarmak ve hayatın normale dönmesi için gereken adımların hızla atılacağını söyleyen Erdoğan, önceliğin konteyner kentleri tamamlamak olduğunu, ardından da kalıcı konutları yapacaklarını kaydetti.

“BÖLGEYE GİDİN” TALİMATI

Toplantıda partisinin kurmaylarına depremin yaralarını sarmak için önümüzdeki günlerde atacakları adımlarla ilgili bilgi veren Erdoğan, milletvekilleri ve parti teşkilatına "Bölgeye gidin" talimatında bulundu. Erdoğan'ın toplantıda verdiği mesajlardan bazıları şöyle:

Ülkemiz, tarihindeki en büyük felaketi yaşıyor. Bu, dünyanın da en büyük felaketlerinden biri. Ama biz hızlıca yaraları saracağız. Bir an önce normalleşme için her türlü tedbiri alacağız. Vatandaşımızın bu süreçte sorun ve sıkıntı yaşamasının önüne geçmeye çalışacağız. Vatandaşı rahat ettirene kadar bize rahat yok. Şu anda öncelikli hedefimiz konteyner kentleri tamamlamak. Hemen ardından kalıcı konutları yapacağız. Yüz binlerce yeni konut üreteceğiz.

“YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Bu süreçte vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız. Elimiz her daim üstlerinde olacak. Dertleriyle dertleneceğiz. Bizim bu süreçte depremden daha önemli ve öncelikli bir işimiz olmayacak. Deprem bölgesine odaklanacağız, adımlarımızı hızlıca atacağız. Siz de sürekli 11 ilde vatandaşa destek olacak şekilde ziyaretleri sürdürün. Boş bırakmayın oraları. Gerekirse tek tek herkesi dinleyin, aksayan bir şey mi var, kimin ne sorunu var. Çözüme yönelik adımlar atın.

'BİZİM GÜNDEMİMİZ SEÇİM DEĞİL DEPREM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında muhalefet partilerinin yaşanan deprem felaketine rağmen seçimle ilgili tartışma başlatmasını da eleştirdi. Erdoğan'ın bu konuda, "Seçimlerle ilgili konuşmak şu anda çok erken. Muhalefet tutturmuş seçim diye ama bunu konuşmanın sırası ve yeri değil. Bizim şu anda tek gündemimiz deprem olacak. Hızlı bir şekilde toparlanmak için bütün enerjimizi bu konuya vereceğiz. Önceliğimiz yaraları sarmak olacak" dediği ifade edildi.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...