Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkazdan kurtarılan Aleyna ile telefonda görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Şubat 2023 18:18 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 19:02

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, asrın felaketinin ardından Kahramanmaraş'ta 248 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşme sırasında Aleyna'ya “İnşallah en yakın zamanda bir arada oluruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun kızım” dedi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7.7  ile 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye​'yi derinden sarstı. Binlerce binanın yıkıldığı felaketin ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Depremin ardından kurtarılan her can umutları yeşertiyor... Felaketin 248'inci saatinde Kahramanmaraş'ta Atabey Apartmanı'nın enkazından 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, sağ çıkarılmıştı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Aleyna daha sonrasında tedavisi için ambulans uçakla Ankara'ya getirilmişti.

Dün Aleyna'nın teyzesiyle bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan​, bugün de Aleyna ile telefonla görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erdoğan'ın görüşmede Aleyna'ya geçmiş olsun dileklerini ilettiğini aktardı.

"AĞRIN VAR MI KIZIN?"

Güşmede Erdoğan’ın “Ağrın var mı kızım?” diye sorması üzerine Aleyna, “Çok hafif. Atlattım” cevabını verdi. Erdoğan ise “Elhamdülillah. Biliyorsun, hastaların duası makbuldür. Senin ismin de çok güzel. Cumhurbaşkanlığında çalışma odamda senin bu isminle ‘Aleyna’ levhası var.” dedi.

"İNŞALLAH EN YAKIN ZAMANDA BİR ARADA OLURUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah en yakın zamanda bir arada oluruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun kızım” dedi. Aleyna da “İnşallah. Çok teşekkür ederim her şey için” dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...