Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e taziye mesajı

01 Mart 2023 17:31 - Güncelleme : 01 Mart 2023 18:23
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’da meydana gelen tren kazası nedeniyle Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e geçmiş olsun mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan​ mesajında, Yunanistan’da yaşanan tren kazasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, kazada hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralananlara şifa temennisinde bulundu. 

Yunanistan’da yolcu treni ile yük treni çarpışmış ve ilk belirlemelere göre 40 kişi hayatını kaybederken 90 kişi de yaralandı. Larissa Valisi, şiddetli çarpışma sonucu yolcu treninin ilk dört vagonunun raydan çıktığını, ilk iki vagonun "neredeyse tamamen yok olduğunu" söyledi. 

DIŞİŞLERİ: YUNAN HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Dışişleri Bakanlığı​ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Komşumuz Yunanistan’da dün gece meydana gelen tren kazasında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu elim kazada yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına, Yunan halkı ve hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...