Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vefa turu! İlk ziyaret o ile…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sabah
06 Temmuz 2023 09:50 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 09:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vefa turu! İlk ziyaret o ile…

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim zaferinin ardından teşekkür ziyaretlerine başlıyor. Erdoğan’ın ziyaretlerine rekor oy aldığı Bayburt ve Gümüşhane’den başlayacağı öğrenildi. 

Türkiye’de seçim​ süreci geride kaldı. Cumhur İttifakı Meclis’te ve Cumhurbaşkanlığı​ seçiminde büyük zafer elde etti. Erdoğan​ milyonlarca vatandaşın oyuyla tekrar Cumhurbaşkanlığına seçilirken teşekkür ziyaretleri için start verildi.

İLK ZİYARET REKOR İLLERE…

Sabah gazetesinin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk olarak gideceği Bayburt’ta son yıllarda yapımı tamamlanarak hizmete açılan birçok kamu binasının açılışını da yapması bekleniyor. Aynı gün Bayburt​'un ardından Gümüşhane'ye geçecek olan Erdoğan'ın, burada bir miting gerçekleştirmesi öngörülüyor.

BAYBURT’TAN 78.86 OY ALDI…

Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılan ilk tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye​ genelinde rekor oy aldığı illerin başında yüzde 78.86'lık oy oranıyla Bayburt gelmişti. Erdoğan, Bayburt'taki oy oranını 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerde yüzde 82.45'e yükselterek yeni bir rekora imza atmıştı.

Bayburt'un ardından Erdoğan'ın tüm Türkiye'de en çok oy topladığı ikinci şehir ise yüzde 74.42'lik oy oranıyla Gümüşhane olmuştu. Erdoğan, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerde bu ildeki oy oranını da yüzde 78.54'e çıkarmıştı.

 

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...