Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehitlerimiz için taziye mesajı: Geri adım atmayacağız

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
23 Aralık 2023 21:20 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 22:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehitlerimiz için taziye mesajı: Geri adım atmayacağız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki hain saldırıda şehit olan askerlerimiz için taziye mesajı paylaştı. Terörü kaynağında kurutmada kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Irak​'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK​'lı teröristlerle girilen çatışmada bugün 6 askerimiz daha şehit oldu. Dünkü saldırının ardından bölgede iki günde 12 askerimizin şehit haberi geldi. Teröristlere misliyle karşılık veren Mehmetçik​'in operasyonlarında 16 terörist etkisiz hale getirildi.

Hain saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taziye mesajı yayınladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda terörle mücadele konusunda kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hainlerden döktükleri kanın hesabının misliyle soruştuğunu belirtti.

Erdoğan'ın paylaşımı şöyle:

"IRAK VE SURİYE​'NİN KUZEYİNDE TERÖRE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

"Irak’ın kuzeyinde bölücü hainler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şâd, mekanları cennet, makamları âli olsun.

Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır. Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulamayı son terörist de bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdüreceğiz.

Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir. Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız. Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır.

Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan tüm güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Allah kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin."

https://twitter.com/RTErdogan/status/1738622300566520232

SİYASİLERDEN ORTAK MESAJ

Irak'ın kuzeyinde 6 askerimizin şehit olduğu hain saldırının ardından siyasilerden ortak mesaj geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu mesajı paylaştı:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehid olan Mehmetçiklerimize Rabbimden rahmet, ailelerine ve silah arkadaşlarına sabır ve metanet diliyorum. Kahramanlarımızın kabirleri nur, mekanları cennet, makamları âli olsun. Devletimizin; vatanımıza, birliğimize, huzurumuza kasteden hainlere hak ettikleri cevabı vereceğinden, ülkemiz üzerine hain planlar kuranların kirli heveslerini kursaklarında bırakacağından kimsenin şüphesi olmasın."

https://twitter.com/NumanKurtulmus/status/1738603363132928331

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı mehmetçiğimize de Rabb’imden şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, sevdiklerine ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Unutulmamalıdır ki, hiçbir hain saldırı Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini sarsamayacak, teröristlerin ve hamilerinin karanlık planları ülkemizin iradesini ve kararlılığını aşamayacaktır.  Türkiye olarak hem sınırlarımız içinde hem de dışında terörün her türlüsüne karşı mücadelemize azim ve cesaretle devam edeceğiz.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Dün aldığımız acı haberin ardından bugün bir kez daha kahrolduk. Pençe Kilit Operasyon bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan altı askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

https://twitter.com/eczozgurozel/status/1738596014712385729

AKŞENER: 85 MİLYON YARALIYIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Dün akşam yüreğimize düşen ateşe, bugün bir kor daha eklendi ve maalesef bir acı haber daha aldık. Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde askerlerimize yapılan saldırıda, 6 kahraman Mehmetçiğimizi daha teröre şehit verdik. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Evlatlarımızın ruhları şad, mekânları cennet olsun. Bugün, 85 milyon Türk milleti olarak yaralıyız. Ama yaramızı deşmeye çalışan hainlerin, heveslerini kursaklarında bırakmaya da kararlıyız! Duyması gereken kim varsa duysun: Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehadete eren askerlerimize Allah'tan rahmet, kahramanlarımızın ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan askerimize acil şifa diliyorum.

https://twitter.com/HakanFidan/status/1738602950723817592

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman evladımız şehit oldu, çatışmada yaralanan Mehmetçiklerimiz var. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan altı kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; aileleri, sevenleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hacı Ahmet Hanlı 23 Aralık 2023 21:30

Şehitlerimizin mekânı cennet ruhları şâd olsun inşaallah

Sonraki Haber Yükleniyor...