Tgrt Haber

Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal 'CHP gayri milli' sözlerine yapılan eleştirilere cevap verdi: Milli saftayım

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
17 Kasım 2022 11:45 - Güncelleme : 17 Kasım 2022 11:56
Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal 'CHP gayri milli' sözlerine yapılan eleştirilere cevap verdi: Milli saftayım

CHP’den istifa eden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal tartışmalara neden olan kararına yönelik eleştirilere cevap verdi. İstifasında ‘CHP gayri milli’ sözlerini kullanan Baykal kendisini eleştirenlere cevap verdi. “Ben elbette milli saftayım” diyen Baykal, “Önümüzdeki günlerde solcu, laik, alevi ve Kürtlerin çoğunluğunun da milli saflarda olduğu ortaya çıkacaktır" dedi.

CHP’den istifa eden eski CHP​ Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın kararının yankıları sürüyor. Sosyal medya hesabından ‘CHP gayri milli’ sözünü kullanan Aslı Baykal​, kendisine gelen eleştirilere cevap verdi. Eski CHP’li Baykal, “Türkiye’yi seviyor, devletine güveniyor, halkını kimlik ayırmadan seviyorum” ifadesini kullandı.

“MİLLİ SAFTAYIM”

Eski CHP'li Aslı Baykal, "Türkiye siyasal haritası artık sağ-sol, laik-dindar, Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayrışmıyor. Türkiye​ siyasal haritası artık milli ve gayrımilli olarak ayrışıyor. Ben elbette milli saftayım. Önümüzdeki günlerde solcu, laik, alevi ve Kürtlerin çoğunluğunun da milli saflarda olduğu ortaya çıkacaktır. Türkiye’yi seviyor, devletine güveniyor, halkını kimlik ayırmadan seviyorum" dedi.

https://twitter.com/asliibaykal/status/1592939678592045058

PARTİNİN GİDİŞATINDAN MEMNUN OLMADIĞI İÇİN BIRAKMIŞTI

Aslı Baykal ile görüşme gerçekleştiren CHP eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, istifa haberini doğruladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sevigen, Baykal'ın çok üzüldüğünü ve partinin gidişatından memnun olmadığını dile getirmişti.

Aslı Baykal, geçen yıl CHP'den ayrılıp yeni parti kuracağı yönünde çıkan haberleri yalanlamıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEKTRİK FATURASI TEPKİSİ

Aslı Baykal, daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu elektrik faturasını ödemediği için eleştirmişti. Baykal "Elektrik faturasını ödeyemeyene sahip çıkmak iktidara gelince elektrik fiyatlarını nasıl indireceğini anlatarak olmalı, sonuç getirmeyecek eylemlerle gündemi değiştirmek iktidara destek oluyor" demişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...