Tgrt Haber

DEVA Partisi'nden Özdağ tepkisi: Korkunç bir durumdu!

23 Ağustos 2023 08:09 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 08:22
DEVA Partisi'nden Özdağ tepkisi: Korkunç bir durumdu!

28 Mayıs seçimleri öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasında yapılan ‘gizli’ protokole ilişkin dikkat çekici bir çıkış geldi. DEVA Partilı Mustafa Yeneroğlu protokol için "Demokratlar açısından korkunç bir durumdu" dedi.

Mayıs seçimlerinin üzerinden aylar geçse de muhalif kanatta tartışmalar dinmek bilmiyor. Tartışmaların sürdüğü konulardan biri de CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun Zafer Partisi​ lideri Ümit Özdağ ile 28 Mayıs​'taki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaptığı gizli protokol!

TV100’de bir canlı yayına konuk olan Millet İttifakı'nın küçük ortaklarından DEVA Partisi'nin İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, protokole ilişkin ilginç ifadeler kullandı.

İTİRAFININ NEDENLERİNİ AÇIKLADI

Geçtiğimiz günlerde yaptığı, "CHP Listelerinden seçime girdiğimiz için partimiz ciddi anlamda zarara uğradı" ifadesine açıklık getiren Yeneroğlu, "Benim ifadem CHP’ye yönelik bir eleştiri değildi. CHP’yi olumsuzlaştıran bir cümle değildi. 6’lı masayı bir zorunluluk olarak görüyorum. Genel seçimler öncesi geniş bir demokrasi ittifakının yapılması zorunluluğu çerçevesinde biz bu iş birliğine giriştik. Bugün o konuda fikrim değişmiş değil" dedi.

"ÖZDAĞ'IN ZİHİN DÜNYASI DEMOKRASİ DÜNYASINA UZAK"

6'lı Masa'da yaşanan fikir ayrılıklarını hatırlatan Yeneroğlu, "Biz laf olsun diye 2 yıl birlikte çalışmadık. Güçlendirilmiş Parlamenter Metni güçlü bir demokrasi metniydi. Bunları hazırladık çünkü muhalefetin içerisinde çok ayrı noktalarda olan partilerin iş birliği bir güvene dayanması gerekiyordu. Bu yeterli olmadı. Masadan oturup kalkmalar, masadaki paydaşlara yönelik ağır ithamlar, bunlarla ilgili özür dilenmemesi, toplum nezdinde güveni zedeledi. Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs sonrası Özdağ ile ittifak yapmış olması demokratlar açısından korkunç bir durumdu. Özdağ'ın zihin dünyası demokrasi dünyasına uzak" ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...