Tgrt Haber

Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a 'baba' jest: Aday çıkarmayacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Aralık 2023 17:35 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 17:51
Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a 'baba' jest: Aday çıkarmayacak

MHP lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Cumhur İttifakı'ndaki ortağı AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlamlı bir jest yaptı. Bahçeli, Erdoğan'ın 'baba ocağı' olan Rize'nin Güneysu ilçesinde belediye başkanı adayı çıkarmama kararı aldı.

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi​'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli​, Cumhurbaşkanı ve AK Parti​ Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a seçim öncesi anlamlı bir jest yaptı. Bahçeli,  Erdoğan'a jest olarak "baba ocağı" Rize​'nin Güneysu ilçesinde belediye başkan adayı çıkarmamaya karar verdi.

ADAY ADAYLIĞI İÇİN SON GÜN

Alınan bilgiye göre, partinin 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri çalışmaları kapsamında, 13 Kasım'da başlayan belediye başkan aday adaylığı başvuruları bugün sona erecek.

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A ANLAMLI JEST

Başvuru sürecinde Bahçeli, partililere Erdoğan'ın "baba ocağı" Rize'nin Güneysu ilçesi için yapılan belediye başkan aday adaylığı müracaatlarının alınmaması talimatını verdi. Bu çerçevede Güneysu için başvuruları kabul etmeyen MHP, ilçeden belediye başkan adayı göstermeyecek.

30 BÜYÜKŞEHİRDE ORTAK ADAY

Öte yandan 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti ve MHP'nin 30 büyükşehirde “ortak aday” çıkaracağı öğrenildi. AK Parti ve MHP arasındaki heyetler arası komisyon görüşmeleri devam ediyor.

Alınan bilgilere göre, Adana’da AK Parti’nin aday çıkarması ve MHP’nin ise aday çıkarmayarak desteklemesi bekleniyor. CHP’de olan Mersin ve Manisa Büyükşehir belediyesi için ise AK Parti aday çıkarmayarak MHP’nin adayına destek vereceği belirtiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Muaviye 15 Aralık 2023 18:50

Baba adamsın sayın Bahçeli

Sonraki Haber Yükleniyor...