Tgrt Haber

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rusya yolcusu! Lavrov ile görüşecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
30 Ağustos 2023 12:52 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 15:30
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rusya yolcusu! Lavrov ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, tahıl koridoru anlaşmasının yeniden girmesi için temaslarına hız verdi. Fidan, eylül ayında Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşmesi planlanan görüşme öncesi Rusya'ya giderek birtakım temaslarda bulunacak.

17 Temmuz’da süresi dolan Tahıl Koridoru​ anlaşmasının yeniden aktif hale gelmesi için çalışmalar sürerken, Türkiye anlaşmanın yeniden sağlanması için Rusya​ ve Ukrayna​ arasında arabuluculuk rolü üstlenmeye devam ediyor. Yakın zamanda Ukrayna'ya giden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​'ın sıradaki durağı ise Rusya olacak.

LAVROV İLE GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Hakan Fidan'ın 31 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihlerinde Rusya Federasyonu'na bir çalışma ziyareti gerçekleştireceği belirtildi. Ziyaret kapsamında ikili ilişkilerin gündemindeki konular başta olmak üzere; tahıl koridoru, bölgesel ve küresel gelişmelere dair istişarelerde bulunulması bekleniyor.

Hakan Fidan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov​ ile bir araya gelecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA RUSYA'YA GİDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylül ayı içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor. Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilmesi beklenen görüşmede tahıl koridorunun yanı sıra ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler de masaya yatırılacak.

Küresel krize yol açan tahıl anlaşmasının uzatılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha devreye girerken, tüm dünyanın gözü de kritik görüşmede olacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...