Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Taşınma yardımını bugün ödeyeceğiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Şubat 2023 16:50 - Güncelleme : 28 Şubat 2023 19:28
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Taşınma yardımını bugün ödeyeceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki çadır kentten afetzedeler için 15 bin lira taşınma yardımını bugün ödeneceğini duyurdu. İlk günden itibaren devletin tüm imkanlarının seferber edildiğinin altını çizen Erdoğan, gıda temini, içme suyu, elektrik gibi konularda da bir sıkıntı kalmadığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan​,deprem​ felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta depremzedeler​ için kurulan çadır kentte açıklamalarda bulundu. İlk günden itibaren devletin tüm imkanlarının seferber edildiğinin altını çizen Erdoğan, gıda temini, içme suyu, elektrik gibi konularda da bir sıkıntı kalmadığını söyledi. 

Afetzedeler için 15 bin liralık kira yardımının bugün ödenmeye başlanacağını açıklayan Erdoğan, felaketten etkilenen vatandaşlara 10 bin TL destek verdiklerini belirtti. Bir yıl içinde konutların tamamlanarak depremzedelerin o konutlara yerleştirileceğini söyleyen Erdoğan, "Başka yerlerde nasıl bu işleri başardıysak, bütün deprem, sel afetlerinde nasıl başardıysak bu 11 ilde de bunu başaracağız" dedi.

"İLK GÜNDEN İTİBAREN SİZLERİN YANINDAYIZ"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İlk günden itibaren sizlerin yanınızdayız. Afşin'de de deprem sonrasında yaraların hızla sarıldığını görüyoruz. İhtiyaç duyulan çadırlar dağıtıldı, ikinci etaptayız. Konteynerlarda süratle yerleştirerek çadırlardan konteynere geçilecek. Gıda temini, içme suyu, elektrik gibi konularda bir sıkıntı kalmadı.

Vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımlar atıyoruz. Afetzedeler için 15 bin lira kira yardımını da bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz. Acil ihtiyaçlar için 100 bin lira veriyoruz. Felaketten etkilenen vatandaşlara 10 bin TL destek veriyoruz.

"KİMSEYİ ÇAREZİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Bir yıl içinde konutlarımızı tamamlayarak sizleri inşallah konutlara geçireceğiz. İnancımız ve irademiz kuvvetli. Başka yerlerde nasıl bu işleri başardıysak, bütün deprem, sel afetlerinde nasıl başardıysak bu 11 ilde de bunu başaracağız. Devlet olarak bugüne kadar hiçbir vatandaşı çaresiz bırakmadıysak yine bırakmayız.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...