Tgrt Haber

Erdoğan'ın 'Senin profesörlüğünden ne gelir" sözlerine ilişkin Naci Görür'den açıklama: Beni kastettiğini sanmıyorum

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
11 Nisan 2023 17:59 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 18:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada isim vermeden bir profesöre sert sözlerle yüklendi. Erdoğan'ın bu sözlerinin hedefinde Prof. Dr. Naci Görür olduğu öne sürüldü. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Naci Görür ise, "Sayın cumhurbaşkanımızın beni kastettiğini sanmıyorum, ben asla böyle bir şey söylemedim" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada isim vermeden bir profesöre sert sözlerle yüklendi. Erdoğan'ın bu sözlerinin hedefinde "Millet olarak ne havalimanı ne köprü ne yol istiyoruz istediğimiz can güvenliği" sözlerini kullananProf. Dr. Naci Görür olduğu öne sürüldü.

"SENİN PROFESÖRLÜĞÜNDEN NE GELİR?"

Erdoğan konuşmasında "Köprü yapmakla, baraj yapmakla, havalimanı yapmakla bu iş çözülmez; soğan, patates kaç lira sen onu söyle' diyor. Bunu söyleyen adam profesör. Barajın yok, havalimanın yok, Togg'un yok. Bu adam prof. Müsvedde bu. Senin profesörlüğünden ne gelir? Bir ülkenin kalkınması için nelere ihtiyaç var bunu söyle. Biz asıl devrimi zihinlerde yaptık" ifadelerine yer verdi.

"BENİ KASTETTİĞİNİ SANMIYORUM"

Naci Görür, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
 
"Sayın Cumhurbaşkanımızın “Köprü yapmakla, baraj yapmakla bu iş çözülmez, soğan, patates kaç para” söylediğimi kastederek bana atfen profesör müsveddesi dediği söyleniyor. Sayın cumhurbaşkanımızın beni kastettiğini sanmıyorum, ben asla böyle bir şey söylemedim. Elazığ, Maraş ve Gaziantep depremlerininin yıllar önceden geleceğinğini öngörüp halkını uyaran bir bilimadamı olarak şunu söyledim “Az yol, köprü ve baraj yapalım ama önce halkımızın can güvenliğini sağlayan deprem dirençli kentler oluşturalım” benzeri şeyler söyledim. Yine de aynı şeyleri söylüyorum. Sevgiyle"
Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...