Tgrt Haber

Fahrettin Altun'dan İsrail'e tepki: Saldırılar derhal son bulmalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2023 11:38 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 11:38
Fahrettin Altun'dan İsrail'e tepki: Saldırılar derhal son bulmalı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik kanlı saldırılarına tepki gösterdi. Altun, "Bu süreç kabul edilemez. bu saldırıların derhal son bulması gerektiği çağrısında bulunuyoruz "dedi.

İsrail-Hamas savaşı 27. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusu, planlı kara harekatı öncesi hava saldırılarılarla 8 binden fazla Filistinli​ hayatını kaybetti. İsrail'in hastane saldırısından sonra en büyük katliamı Cebaliye Mülteci Kampına yönelik bombardımanda gerçekleştirdi.

24 saat içinde iki kez savaş uçaklarına hedef olan bölgede ölü, yaralı ve kayıp sayısının 1000'e yükseldiği bildirildi. Bölgede en son bu gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze​'ye yönelik bu kanlı saldırılarına tepki gösterip, çağrıda bulundu.

"SALDIRILAR DERHAL SON BULMALI"

Çocuk, kadın, yaşlı, gazeteci, sağlık çalışanı denmeksizin insanların katledildiğini aktaran Altun, "insan hakları ihlallerinin zirve yaptığı, basın özgürlüğünün ve haber alma hakkının görmezden gelindiği, engellendiği hatta görevini yapan gazetecilerin öldürüldüğü bu süreç kabul edilemez. bu saldırıların derhal son bulması gerektiği çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Fahrettin Altun'dan İsrail'e tepki: Saldırılar derhal son bulmalı

"KAMP SALDIRILARI İNSANLIK SUÇU SAYILABİLİR"

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) İsrail'in Pazartesi ve Salı günü gerçekleştirdiği kamp saldırılarının 'insanlık suçu' sayılabileceğini aktardı. BM İnsan Hakları Konseyi tarafından yapılan açıklamada, "İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği hava saldırılarının ardından çok sayıda sivil can kaybı ve yıkımın boyutu göz önüne alındığında, bunların savaş suçu anlamına gelebilecek orantısız saldırılar olduğuna dair ciddi endişelerimiz var" dedi. 

ERDOĞAN GÜNLER ÖNCE SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi günü 'Büyük Filistin Miting'nde ve salı günü gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada İsrail'in insanlık suçuna imza attığını söylemişti. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...