Tgrt Haber

Son dakika! Fuat Oktay'dan siyaset peşinde koşanlara sert tepki: Hiç yüzleri kızarmıyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Şubat 2023 20:05 - Güncelleme : 18 Şubat 2023 21:08

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini aktardı ve acı olayın üstünden siyaset peşinde koşanlara sert tepki gösterdi. Oktay, "Bazı kendilerini bilmezler buradan hala siyaset devşirmenin peşinde. Hiç yüzleri kızarmadan dezenformasyon bilgilerini yayacak şekilde hala bu kadar yüzsüzleşebiliyorlar" dedi.

Kahramanmaraş​ merkezli ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremler Türkiye​'yi derinden sarstı. Asrın felaketinde binlerce bina tuzla buz olurken depremin ilk anından itibaren bölgeye intikal eden ekiplerin arama kurtarma çalışmaları 13. günde hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay​,AFAD​ Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, son ana kadar arama-kurtarma çalışamlarının devam edeceğini söyledi. Oktay, arama kurtarma çalışmalarının bitmesinin ardından enkazlarda hayatını kaybeden vatandaşlar nedeniyle enkazların çok dikkatli bir şekilde kaldırılacağını belirtti.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini aktardı ve acı olayın üstünden siyaset peşinde koşanlara sert tepki gösteren Oktay, "Bazı kendilerini bilmezler buradan hala siyaset devşirmenin peşinde. Hiç yüzleri kızarmadan dezenformasyon bilgilerini yayacak şekilde hala bu kadar yüzsüzleşebiliyorlar" dedi.

"BAZI KENDİNİ BİLMEZLER..."

Oktay'ın açıklamalarından satır başları:

Bazı kendilerini bilmezler buradan hala siyaset devşirmenin peşinde. Hiç yüzleri kızarmadan dezenformasyon bilgilerini yayacak şekilde hala bu kadar yüzsüzleşebiliyorlar. Burada ter döken her bir kardeşimizin vebali üzerlerine olsun.

Çalışmalarımızda ümit ve umudun devam etmesi, sayı azalsa da biz son derece dikkatli davranıyoruz. Son ana kadar devam ediyoruz. Bunlar da tamamlandıktan sonra bu defa yine çok dikkatli olarak kaybedilen vatandaşlarımızın olduğunu bilerek enkazlar kaldırılacak. 

Bazı iddialar var, ilk günden itibaren açıklamış olmamıza rağmen, biz Cumhurbaşkanımız olmak üzere buradaydık. Buradan çok acil bir şekilde görevlendirmeler yaptı. Bakanlarımız bölgede yerlerini aldı. TSK'nın polisimizin jandarmamızın görevinin başında olduğunu ifade etmemiş olmamıza rağmen bizi savunmaya çekmek isteyenler var, biz onların seviyesine düşmeyeceğiz. 

"KOMUTAN TALİMAT VERDİ: SAVAŞTAYIZ!"

İlk gün hava şartlarının helikopterin havalanmasına müsaade etmesine izin vermediğini açıklamıştık. Bir komutanımız 4 helikopteri sahaya sürüyor. Helikopterler gidemiyor geliyor fakat komutanımız şu talimatı veriyor: Savaştayız arkadaşlar canınız pahasına gideceksiniz! Haysiyetsizlere de bunu söylemek istedim. Yüzlerce binlerce isimsiz kahramanımız var. 

'EVİM YUVAN OLSUN' KAMPANYASI

Hasar tespit çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Şuan itibariyle toplamda 830 bin 806 bina çalışılmış durumda, bunun 105 bini yıkılmış, yıkılacak yada ağır hasarlı konumdadır. Bu binaların yüzde 49'u hasarsız.  'Evim Yuvan Olsun' kampanyası ile hayırseverler, evlerini depremzedelere bedelsiz ya da uygun şartlarda kiralayabilecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...