Tgrt Haber

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Bakan Soylu’nun açıklamalarına cevap: İstifanı bekliyorum

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
30 Aralık 2022 06:19 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 06:32

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi. Bakan Soylu’nun paylaşımını alıntılayan İmamoğlu, "İstifanı bekliyorum Bakan bey!" ifadelerini kullandı.

İçişleri BakanıSüleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu arasında gerilim​ sürüyor. Bakan Soylu’nun “Bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni arayıp yardım istedi” ifadeleri sonrasında başlayan polemikte İmamoğlu ““Bakan Soylu ‘Saygılarımla' diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir yalan! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. hodri meydan” ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: DEFALARCA KEZ ARADI

Yaşanan gerilimin ve iddiaların yankıları sürerken iki taraftan da yeni açıklama geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İmamoğlu, basın açıklamamızdaki telefon görüşmesi konuşmasına verdiği cevapta ‘Süleyman Soylu’yu aramadım’ demiş. Bu da bir yalan. Defalarca arama yapıp şahsımla görüşme yaptığı, her şeyden önce Cenab-ı Hakk’ın kayıtlarında ve sonrasında beşer olarak bizlerin ve kendi zihninde mevcuttur” dedi.  

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1608523339290791941

İMAMOĞLU: İSTİFANI BEKLİYORUM

Bu açıklamaya İmamoğlu’ndan cevap gecikmedi. Bakan Soylu’nun paylaşımını alıntılayan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da etiketleyerek, “Cenab-ı Allah'ı iftirana, yalanına ve o kötü diline eklememeni öneriyorum! İddianı ispat edemiyorsan, yapman gereken belli. İstifanı bekliyorum Bakan bey!” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1608544288534835200

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...