Tgrt Haber

İttifak çağrısında bulunan İmamoğlu'na İYİ Parti'den sert açıklama: 'Kendi koltuğu için talepte bulunmasın'

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2023 21:25 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 21:39
İttifak çağrısında bulunan İmamoğlu'na İYİ Parti'den sert açıklama: 'Kendi koltuğu için talepte bulunmasın'

Yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkarma kararı alan İYİ Parti'ye ittifak çağrısında bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sert tepki geldi. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, genel seçimlerin kaybedilmesinin en büyük sorumlusunun İmamoğlu olduğunu belirterek, "Türkiye için ittifak yapamayanlar, şimdi kendi koltukları için ittifak talep etmesin." dedi. Milletin gönlünde yer alacaklarını belirten Uz, 'Bundan sonra bizi aramasınlar' diye konuştu.

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında muhalefet içerisinde yaşanan krizin patlak vermesi üzerine İYİ Parti​, yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkarma kararı almıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçimlerde ittifakın hala gerekli olduğunu söylemesi üzerine İYİ Parti kurmaylarından bir olumsuz cevap daha geldi.  Haber Global TV'de açıklamalarda bulunan İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, CHP​'den kendilerine yöneltilen 'ittifak yapalım' çağrılarını değerlendirdi.

'BUNDAN SONRA ARAMASINLAR'

Pazarlık masasında değil milletin gönüllerinde yer alacaklarını belirten Uz, CHP kurmaylarına "Bundan sonra bizi aramasınlar." diyerek tepki gösterdi.

'KENDİ KOLTUKLARI İÇİN İTTİFAK​ TALEP ETMESİNLER'

Seçimin kaybedilmesinin en büyük sorumlularından birinin Ekrem İmamoğlu olduğunu kaydeden, Uz, "Türkiye için ittifak yapamayanlar, şimdi kendi koltukları için ittifak talep etmesin. Seçim zamanı nasıl Kılıçdaroğlu’nun kapısına gittilerse, şimdi CHP’nin adayı olarak devam etsinler." sözleriyle tepkisini sürdürdü.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...