Tgrt Haber

İttifaktan bir yıldız daha mı kayıyor? DEVA lideri Babacan açıkladı: Kendi adayımızı hazırlıyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 10:50 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 11:50
İttifaktan bir yıldız daha mı kayıyor? DEVA lideri Babacan açıkladı: Kendi adayımızı hazırlıyoruz

DEVA Partisi Genel başkanı Ali Babacan, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için kendi adaylarını hazırladıklarını açıkladı. Yerel seçimde İş birliği için de konuşan Babacan, kapıyı tamamen kapatmadı.

Partilerin yerel seçim​ hazırlıkları son sürat devam ediyor. Ankara ve İstanbul gibi kritik şehirlerde muhalefettin ittifak​ ve iş birliği seçenekleri ana gündemde...

CHP​'nin ittifak arayışı devam ederken şimdiye kadar olumlu sonuç çıkmadı. Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden TBMM'ye giren partiler de şu an için iş birliğine çok uzak gibi duruyor.

Sözcü'ye yerel seçimlere ilişkin konuşan DEVA​ lideri Ali Babacan​, yerelde iş birliğinin önünü tamamen kapatmak istemediklerini söyledi. Anca Babacan İstanbul ve Ankara’da da kendi adaylarını hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

Yerel seçimlerde ortak aday konusunda partilerin anlaşmasının da zor ve uzun bir süreç olduğunu söyleyen Babacan, "O partilerin genel merkezlerinin de bu işe sıcak bakıyor olması lazım. Bu bayağı zor bir şey, kaç tane yokuş var arka arkaya çıkmamız gereken. Ama iş birliği olsun da bekleyelim gibi durumumuz yok" dedi.

Kendi adayları için tespit sürecini başlattıklarını aktaran Babacan, "20 Şubat’a kadar süremiz var. Böyle şeyler olursa az sayıda olur. Bunun tamamen önünü kapatmadık" ifadelelerini kullandı.

"İTTİFAKTAN GELEN BİR YORGUNLUK VAR"

Babacan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü makul bir çerçeve oluşursa yerelde onun da önünü kapatmanın çok da doğru olmayacağını düşündük. Şu anda partiler arasında böyle bir iklim yok. Genel seçimlerden, ittifaktan gelen bir yorgunluk var. Partilerin çoğu, ‘zarar verdi, kendimiz olamadık’ diyor. İstanbul’da da, Ankara’da da şu anda kendi adaylarımızı hazırlıyoruz"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...